Ειδήσεις

Πολιτική

Υπηρεσία Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας στη Βουλή

Ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας στο δικτυακό τόπο της Βουλής. 

Στην νέα ειδική ενότητα, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τη διαχείριση και τη διοίκηση του Κοινοβουλίου, την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού του, τις προμήθειές, καθώς για ζητήματα που αφορούν το προσωπικό.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η υπηρεσία θα λειτουργεί σε πιλοτική βάση, την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η οριστική εφαρμογή του συστήματος ανάρτησης των πράξεων, αποφάσεων και εκθέσεων της Βουλής.

Οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση και την καλύτερη οργάνωση του συστήματος ανάρτησης και επικοινωνίας, ενώ τα σχόλιά τους θα ληφθούν υπόψη και για την οριστικοποίηση της μορφής που θα έχει η ενότητα.

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Γιώργος Παπανδρέου

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή".

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μετέβη στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του. 

Νωρίτερα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία, όπως είναι γνωστό, νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». «Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλη επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους», όπως αναφερόταν από το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Περιοδεία στην Κρήτη

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER