Ειδήσεις

Πολιτική

Την πολιτική αστάθεια θα την πληρώσει «πάρα πολύ ακριβά» ο Έλληνας πολίτης, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης

Την πολιτική αστάθεια θα την πληρώσει «πάρα πολύ ακριβά» ο Έλληνας πολίτης και ιδιαίτερα ο άνεργος, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο περιθώριο του 16ου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Εδώ, στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζουμε μια μεγάλη επιτυχία, της μεγαλύτερης ξένης επένδυσης που έγινε στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Και αυτή είναι η συμφωνία για την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ουσιαστικά διπλασιάζουμε τις δυνατότητες του λιμανιού. Με αυτό το παράδειγμα προσπαθούμε να πείσουμε και άλλους ξένους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει την ανάπτυξη. Δυστυχώς, αυτό που λαμβάνουμε είναι το κλίμα της πολιτικής αστάθειας να είναι ένας ανασχετικός παράγων για τις επενδύσεις.

»Εμείς πιστεύουμε όμως ότι έχουμε δημιουργήσει, κι αυτό θέλουμε να προωθήσουμε, ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα βοηθήσει και τους επενδυτές να επενδύσουν και να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο υψηλός δείκτης ανεργίας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν τέθηκε το θέμα της «πολιτικής αστάθειας» στις συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο που οι επενδυτές, προσβλέποντας ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015 θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, να σταματάνε τα επενδυτικά τους σχέδια. Αυτό είναι κάτι το οποίο, δυστυχώς, θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά ο Έλληνας πολίτης και ιδιαίτερα ο άνεργος, γιατί δουλειές που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, σήμερα δεν γίνονται περιμένοντας να δούνε τι θα γίνει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στην ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για την τρέχουσα αξιολόγηση και αν θα ολοκληρωθεί, είπε: «Εγώ είμαι αισιόδοξος και για την αξιολόγηση, αλλά πάνω απ' όλα είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα και προς τα μέσα και προς τα έξω. Καταρχάς, ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις επενδύσεις και ότι είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα από μια κρατικοδίαιτη οικονομία σε μια οικονομία της αγοράς ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ΚΙΝΑΛ

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στην χώρα μας. Σε όλη την Ελλάδα, θα στηθούν σε όλες τις πόλεις και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ήδη μέλος ή φίλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να την παραδώσει την μέρα που θα ψηφίσει.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα, ενωμένοι, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER