Ειδήσεις

Πολιτική

Στις 29 Ιανουαρίου φθάνουν στην Αθήνα οι δυο ευρωβουλευτές που «ελέγχουν» την τρόικα

Για τις 29 Ιανουαρίου «έκλεισε» τελικά η άφιξη στην Αθήνα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρο του Σώματος, αυστριακό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Ότμαρ Κάρας, που έχει αναλάβει να εξετάσει τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ελλάδα. 

Κατά τη διήμερη παραμονή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο επικεφαλής της έρευνας Ότμαρ Κάρας μαζί με τον γάλλο Σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ πρόκειται να έχουν κύκλο επαφών με υπουργούς, βουλευτές και κοινωνικούς εταίρους.

Η αντιπροσωπεία έχει ήδη επισκεφτεί την Πορτογαλία και την Κύπρο, ενώ στις 16 και 17 Ιανουαρίου αναμένεται να βρίσκεται στην Ιρλανδία.

Λίγες ημέρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ότμαρ Κάρας επέμεινε πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας απαιτούν δημοκρατική νομιμοποίηση. 

«Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να συναποφασίζει  επί κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων. Δεν είναι επαρκές να λέμε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένες και αυτός είναι ο λόγος που δεν χρειαζόμαστε πλέον το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό θα σήμαινε ότι γυρίζουμε το ρολόι στην Ευρώπη πολλές δεκαετίες πίσω».

Ο Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ υπογράμμισε από την πλευρά ότι αυτή η επιτροπή έρευνας συστάθηκε για να δώσει απαντήσεις σε όλους εκείνους των οποίων η ζωή επηρεάστηκε από την τρόικα. 

«Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου η τρόικα εγκαθιδρύθηκε πρώτα στην Ελλάδα, υπάρχει ανάγκη να εκτιμηθεί με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο εάν ήταν η καλύτερη δράση, τόσο σε όρους μεθόδων, όσο και πολιτικών» επισήμανε, όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε, γεγονός που προκάλεσε σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να γίνει γνωστό από τις Βρυξέλλες ότι ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ώστε να μη συμπέσει με την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ

Πολιτική

Κικίλιας: Το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας

Τις προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας συζήτησε την Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε σύσκεψη που είχε με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς η Ελλάδα μπορεί να εισπράξει ουσιώδη προστιθέμενη αξία και να δομήσει μια τουριστική εμπειρία που θα ενσωματώνει όλες τις μορφές τουρισμού.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού είχε ανακοινώσει από τη ΔΕΘ, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύει με νέα εργαλεία την κρουαζιέρα, μέσω της οποίας, όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει, θα υπάρξει δυνατότητα να αναπτυχθούν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός κ.α..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σχολεία - Ηλεία: Πατέρας-αρνητής απείλησε ότι θα σκοτώσει με καραμπίνα τη διευθύντρια

Κορωνοϊός: Στα 2.978 τα νέα κρούσματα - 322 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Συνάντηση ΑΔΜΗΕ - Περιφέρειας Κρήτης για την διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

ESPA BANNER