Ειδήσεις

Πολιτική

Στ.Θεοδωράκης: Να πουληθεί ένα τμήμα της ΔΕΗ για να υπάρχει ανταγωνισμός

«Η χώρα αυτή θα αλλάξει αν υπάρξει μία μεγάλη εξουσία και στην κοινωνία και στην κυβέρνηση, αυτό που έχω πει από την αρχή, μια συμμαχία του 51%» δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Αντί να πηγαίνουμε σε καλύτερες κυβερνήσεις, πηγαίνουμε σε χειρότερες.

Δεν παίρνουμε το καλό δυναμικό της χώρας, αλλά παίρνουμε απόστρατους της πολιτικής και τους βάζουμε υπουργούς. Αυτό λοιπόν θα έπρεπε να συζητά το ΠΑΣΟΚ και όχι πώς θα ξαναστήσουμε ένα παιχνίδι για να είμαστε στα πράγματα» και τόνισε: «Εμένα αυτή η κουβέντα δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε τέτοιο, όπως δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία οποιουδήποτε παλιού κόμματος... Δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι το φθινόπωρο (21 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η επιτροπή διαλόγου) το κίνημά του θα έχει έτοιμες τις κυβερνητικές του προτεραιότητες, ενώ στην ερώτηση αν πριν από τις εκλογές θα έχει το «Ποτάμι» δεσμευτεί σε κάποια σημεία τα οποία θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πολύ πριν και ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι πρώτος».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «μικρής» ΔΕΗ. «Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στην Ευρώπη που να μην έχει έναν δεύτερο ανταγωνιστή στο θέμα της ενέργειας... Εγώ λέω όχι στο μονοπώλιο... Λέω, ότι πρέπει να πουληθεί ένα τμήμα της ΔΕΗ, να εξασφαλιστούν κάποια πράγματα όπως το τίμημα, οι επενδύσεις που είναι πολύ βασικό, η σταθεροποίηση του οικιακού τιμολογίου, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανταγωνισμό στην ενέργεια. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας τομέας στη χώρα με μονοπώλιο»

Πολιτική

Δείτε live – Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

μητσοτακης βουλη.jpg

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοπθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ενα ποσοστό 70% έχει εμβολιαστεί», συνέχισε

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Δείτε live:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχετε άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας εξετάσεων

Γεννηματά: Υπερσυντηρητικό και υπερσυγκεντρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Εκπαιδευτικοί: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο