Ειδήσεις

Πολιτική

Σταύρος Δήμας για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Την πολιτική αβεβαιότητα επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, για να αιτιολογήσει την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και ανακοίνωσε ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Δήμας που ήταν επιλογή και του κ. Βενιζέλου θα είναι υποψήφιος και στις τρείς ψηφοφορίες. «Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό», είπε ο κ. Σαμαράς. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 11 ο κ. Δήμας πέρασε την πόρτα του Μαξίμου για συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και βγάινοντας είπε ότι "ανακοινώσεις θα κάνει ο Πρόεδρος", προιδεάζοντας ουσιαστικά για την υποψηφιότητα του.    Ο κ. Δήμας, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος στην Ε.Ε.  είναι από τα ονόματα που είχαν ακουστεί ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Συμμετείχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως υπουργός Εξωτερικών.   Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1941 και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα εν εξελέγη βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία επί δέκα συνεχείς φορές, από το 1977 μέχρι το 2004.   

Πολιτική

Δένδιας για Μπάιντεν: Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

δενδιας - μπαιντεν

Συχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

"Θερμά συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις", ανέφερε ο κ. Δένδιας και ανάρτησε μια φωτογραφία του 2009 με τον αντιπρόεδρο τότε των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όταν ο ίδιος είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου, για τον εορτασμό της επετείου του 1821.

"Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών", επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε: "Προσβλέπουμε σε μια παραγωγική συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο και τον προτεινόμενο ΥΠΕΞ 'Αντονι Μπλίνκεν. Οι ΗΠΑ είναι κρίσιμης σημασίας εταίρος της χώρας μας, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα".

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναστέλλει τις απελάσεις ορισμένων παράτυπων μεταναστών για 100 μέρες

ΗΠΑ: Tα συγχαρητήρια Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά στον Τζο Μπάιντεν

Μητσοτάκης: H Ελλάδα γίνεται κόμβος τεχνολογίας