Ειδήσεις

Πολιτική

Σκληρή κόντρα Βενιζέλου - Παπανδρέου

Σε κλίμα εσωτερικού … εμφυλίου βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση τωντραπεζών.

Εξετάστηκε πρόταση διαγραφής του, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "υποκρισίες και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια". 

Ο Ευ. Βενιζέλος, σε δήλωση του, υπήρξε εξαιρετικά αιχμηρός, λέγοντας ότι ουδείς έχει το "ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος (...) από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές".

Έκανε δε λόγο για "υποκρισίες και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια", για να υπογραμμίσει ότι αυτές ήταν οι τακτικές που "οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση".

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο κ. Βενιζέλος πήγε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου, στον οποίο καταλόγισε ότι δεν ζήτησε να ενημερωθεί πως έχει το θέμα των Τραπεζών, ενώ θα μπορούσε να τηλεφωνούσε στον ίδιο για να έχει ενημέρωση. 

Του επισήμανε ότι δεν πήγε στη συνεδρίαση της Κ.Ο., δεν έκανε τίποτε απ΄ όλα αυτά και στο τέλος καταψήφισε.

Στον κ. Κακλαμάνη είπε ότι με τη στάση του προσβάλει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι δεν πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία ήταν παρών, ότι δεν είπε τίποτα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τελικά δεν ψήφισε το σχετικό άρθρο. 
 

Σε συνάντηση  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Βενιζέλο, εξετάστηκε ακόμα και η πρόταση διαγραφής του κ. Παπανδρέου, ιδέα που τελικώς απορρίφθηκε λόγω των ισορροπιών στην Βουλή για την συγκυβέρνηση.

Σκληρή δήλωση Βενιζέλου

Ο Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, δήλωσε:

"H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ".

"Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια", τόνισε.

Και πρόσθεσε: "Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή".

"Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό", κατέληξε.

Σκληρή απάντηση και από Παπανδρέου

Στην ανακοίνωση του Ευ. Βενιζέλου, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε με δική του ανακοίνωση:
 
"Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό".

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις

ΚΙΝΑΛ

Για «εικόνες που σοκάρουν» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

«Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις .Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε ,είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη .Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη ,τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή».

Ειδήσεις σήμερα 

Γεννηματά: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μπούμε μπροστά»

Νέα Σμύρνη: Χημικά στη συγκέντρωση κατοίκων μετά την ένταση με την αστυνομία

ΕΛ.ΑΣ. για Νέα Σμύρνη: "Η αστυνομία δέχθηκε απρόκλητη επίθεση" - Διατάχθηκε ΕΔΕ