Ειδήσεις

Πολιτική

Πρόσκληση Πελεγρίνη για debate των υποψηφίων για την Ευρωπαική Επιτροπή

Πρόσκληση να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα διοργανώσει το πανεπιστήμιο Αθηνών απηύθυνε προς τους διεκδικητές της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία αυτήν, προκειμένου να τιμήσουμε εδώ στην Αθήνα, στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, την δημοκρατική διαδικασία της απευθείας εκλογής, η οποία για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκό θεσμό, άλλον από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για τους Έλληνες όσο και για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών, οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Κομισιόν να καταθέσουν τις προτάσεις και το πρόγραμμά τους, στην χώρα που αποτέλεσε κόμβο για την εξέλιξη και τη διαχείριση της κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται στην επιστολή του κ.Πελεγρίνη προς τους κκ Ζοζέ Μποβέ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φραντσίσκα Κέλερ, Μάρτιν Σουλτς, Αλέξη Τσίπρα και Γκι Φέρχοφσταντ.

«Ακριβώς σ' αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον ανταποκρίνεται η πρωτοβουλία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που με το κύρος ενός ιδρύματος με μεγάλη ιστορία και σημαντική συμβολή στην επιστήμη και στον πολιτισμό, εγγυάται μια υψηλού επιπέδου συζήτηση, που θα μπορούσε όχι μόνο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, αλλά και να προβληθεί ταυτόχρονα, μέσω του Διαδικτύου, σε ολόκληρη την Ευρώπη» προστίθεται ακόμη στην επιστολή.

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων, ο κ.Πελεγρίνης προτείνει τρεις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του «ντιμπέιτ»: την Πέμπτη 24 Απριλίου, την Τετάρτη 30 Απριλίου και τη Δευτέρα 5 Μαΐου.

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER