Ειδήσεις

Πολιτική

Ο Μιχελάκης πήγε μόνος του στη Δικαιοσύνη την υπόθεση Πάλλη

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γιάννης Μιχελάκης επεδίωξε να οδηγήσει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη την υπόθεση του Αναστάσιου Πάλλη, για την οποία η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως προκύπτει από όσα είπε στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλησε να οχυρωθεί πίσω από την ασυλία, και έτσι ξεκίνησε ο ίδιος τις διαδικασίες σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να αποδείξει ότι οι εις βάρος του κατηγορίες συνιστούν κοινή συκοφαντία.

Το πρώτο δικαστήριο μάλιστα έχει ήδη γίνει, και εκείνοι που κατηγόρησαν τον Γιάννη Μιχελάκη δεν εμφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να δικαστούν ερρήμην, ενώ στη δεύτερη δίκη επεδίωξαν την αναβολή, με αποτέλεσμα να οριστεί καινούρια δικάσιμος για τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο Γιάννης Μιχελάκης πάντως δείχνει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την υπόθεση, και να φτάσει ως το τέλος, προκειμένου να αποκαλύψει εκείνους που εκτιμά ότι ενορχήστρωσαν το όλο θέμα, με προφανή στόχο να τον πλήξουν πολιτικά.

 

 

 

Πολιτική

Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπεί με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών

θάνος πλεύρης

Για φθηνή αντιπολίτευση που δυναμιτίζει την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πλεύρης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα παρακολουθεί πλήρως και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες προμηθειών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα και πως το υπουργείο Υγείας συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων από τον Φεβρουάριο του 2021.

Στη συνέχεια εξηγεί πως «οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, που λόγω του ότι δεν έχουν λάβει εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα και η επάρκειά τους είναι περιορισμένη, θα είναι διαθέσιμες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως πιλοτική διαδικασία, άμεσα και όταν κριθούν ενδεδειγμένες βάσει των διεθνών κανόνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στα 10 μίλια έφτασαν τα τουρκικά πλοία - Χάρτη παρουσίασε ο Δένδιας

Tσίπρας: Φέρνουμε ρύθμιση που διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι

Ελπιδοφόρος: Εξηγήσεις για την παρουσία δίπλα σε Ερντογάν - Τατάρ

ESPA BANNER