Ειδήσεις

Πολιτική

Ο Γ. Χατζημαρκάκης εγκαινίασε τα γραφεία των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών” στη Θεσσαλονίκη

“Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, είμαστε μια Κίνηση αποφασισμένων πολιτών. Μπορούμε να διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο στην Ευρώπη όσα δικαιούμαστε. Είναι η ώρα που πρέπει να περάσουμε από την αντίδραση στην πράξη. Από αγανακτισμένοι για τα όσα έγιναν σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να γίνουμε αποφασισμένοι”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων πολιτών από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος στη Μακεδονία. 

“Με κατηγορούν τις τελευταίες μέρες ως λαϊκιστή για τις αλυσίδες και το λουκέτο στην Ευρωβουλή. Αναρωτιέμαι, δεν τους ενοχλούν τα λουκέτα στα μαγαζιά των ελληνικών επιχειρήσεων που κλείνουν κάθε μέρα; Υπήρξε κάποιος άλλος Έλληνας που ανέδειξε καλύτερα το ζήτημα της Τρόικας στην Ευρώπη;”, αναρωτήθηκε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ποια δεινά έχει φέρει η Τρόικα στους Έλληνες.   

Τα γραφεία του κόμματος βρίσκονται στην οδό 26ης Οκτωβρίου 26 και στον τέταρτο όροφο του Μεγάρου «ΘΕΜΙΣ», στο κέντρο της πόλης (έναντι Νέων Δικαστηρίων).

Νωρίτερα, ο κ. Χατζημαρκάκης συναντήθηκε με παλλινοστούνες ομογενείς από τις ανατολικές χώρες οι οποίοι τόνισαν πως έχουν μείνει χωρίς στήριξη από την ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Θεσσαλονίκης.  

Ο Ευρωβουλευτής συμμετείχε επίσης στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μιχαήλ Χρυσανθόπουλου, «Το Βουλγαρικό Σχίσμα. Η απαρχή του Μακεδονικού Ζητήματος»

Σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου ο κ. Χατζημαρκάκης επισκέπτεται την Καβάλα και τη Δράμα. 

Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Διευκρινίσεις για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. στις συγκεντρώσεις

 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.

Με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές.

Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.

Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.

Ειδήσεις σήμερα

Εστίαση - τουρισμός: Μηδενικό ενοίκιο και τον Μάρτιο δρομολογεί η κυβέρνηση

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αδυναμία συμφωνίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού