Ειδήσεις

Πολιτική

Οργιάζει η ονοματολογία για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Από τον Καραμανλή ως τον Σουφλιά και την Αρβελέρ

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πρώιμη την ονοματολογία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια ωστόσο στον δημόσιο διάλογο και στο πολιτικό παρασκήνιο τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. 

Χθες «χτύπησε» και ο Θεόδωρος  Πάγκαλος που  χαρακτήρισε επικίνδυνο για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας τον Φώτη Κουβέλη, την  ημέρα των γενεθλίων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.  

«Σαν να γυρνάς σπίτι να ψάξεις τι θα φας και να βρίσκεις μόνο ένα σφιχτό αβγό. Είναι… πάντα περιθωριακός ο Κουβέλης, πήρε μέρος σε οξύτατες διαμάχες, έχει μισό κόμμα, γιατί δίνει εχέγγυα διαχείρισης προεδρικού θεσμού; Μπορεί να κάνει ζημιά…» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος.

Εντός της ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές είναι χωρισμένοι στα δύο και οι μισοί προειδοποιούν τον Φώτη Κουβέλη να μην δεχθεί να είναι υποψήφιος γιατί θα τον καταψηφίσουν, όπως η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη η οποία δήλωσε: «Δεν ψηφίζω Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό».  

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ότι θα καταψήφιζαν ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Γιώργος Βλάχος εξήγησε για ποιους λόγους ο πρώην πρωθυπουργός το απορρίπτει κατηγορηματικά: «Σκεφτείτε αύριο μια κυβέρνηση να θέλει να κλείσει ένα εθνικό θέμα όπως η ίδια νομίζει, και ο Καραμανλής που θα διαφωνεί, θα είναι υποχρεωμένος να το υπογράψει. Αυτό ο Κώστας Καραμανλής δεν θα το έκανε ποτέ».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε από την πλευρά του στο Mega: «Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να ψήφιζε ποτέ Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Να επιβραβεύσουμε την οικονομία που άφησε το 2009;».

Άλλα κεντροδεξιά ονόματα έριξε στο τραπέζι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανάμεσα τους και ο συμπατριώτης του Θεσσαλός Γιώργος Σουφλιάς ή εναλλακτικά ο Σταύρος Δήμας.

Στα ονόματα της προεδρολογίας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προσέθεσε και αυτό του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ  δημοσιεύματα φέρνουν στο προσκήνιο και το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη.

Εσχάτως, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί το όνομα της βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία διαθέτει εγνωσμένο κύρος στην Ευρώπη και θεωρείται πρόσωπο υπεράνω πολιτικών κομμάτων και διενέξεων το οποίο μπορεί να ψηφιστεί από πολλά κόμματα.

Πολιτική

Βουλή: Με ενιαίο ψηφοδέλτιο η εκλογή οργάνων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛΑΣ

Αστυνομία ΟΠΚΕ

Θέματα εκλογής οργάνων και αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ρυθμίζει μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία (1111/87) προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εν ενεργεία αστυνομικών υπαλλήλων κάθε βαθμού της Ελληνικής Αστυνομίας (άρθρο 30Α του ν.1264/1982) και ειδικότερα:

α. Ορίζεται ότι, η εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ανωτέρω υπαλλήλων, γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι.

β. Καθορίζεται η διαδικασία διενέργειας της ψηφοφορίας και εκλογής των υποψηφίων.

γ. Εισάγονται μεταβατικής ισχύος διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι προαναφερόμενες οργανώσεις υποχρεούνται να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

    
Σύσταση θέσης Συνδέσμου του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

2.Συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.2292/1995, που αναφέρονται στις αρμοδιότητες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας και συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

α. Συστήνεται θέση Συνδέσμου του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑ/ΕΕ) για θέματα ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PESCO), ο οποίος υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και ορίζεται με απόφασή του.

β. Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, καθορίζονται οι αρμοδιότητες του Συνδέσμου, η διαδικασία πλήρωσης της θέσης, η διάρκεια της θητείας του και κάθε ειδικότερο θέμα, ενώ οι αποδοχές του καθορίζονται με κ.υ.α.

    
Συμβάσεις διοικητικού προσωπικού ΙΔΟΧ τμημάτων Μετεκπαίδευσης υπ. Τουρισμού, 2021-2022

3. Παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, συμβάσεων διοικητικού προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το οποίο προσλαμβάνεται δυνάμει ανακοινώσεων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, προς κάλυψη των αναγκών των τμημάτων Μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, έως τη συμπλήρωση του χρόνου λήξης της σύμβασης, ακόμη και μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου, ήτοι την ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού έτους για τα τμήματα Μετεκπαίδευσης.

Παράταση προθεσμίας για οστρακαλιευτικά και σπογγαλιευτικά σκάφη

4. Παρατείνεται μέχρι την 31η.10.2023 (λήγει την 31η. 10.2021), η δυνατότητα αντικατάστασης του επιτηρητή στα οστρακαλιευτικά και σπογγαλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιούνται σε υποβρύχια αλιεία, από κάτοχο βεβαίωσης επιτυχούς φοίτησης της Σχολής Δυτών Καλύμνου ή από κάτοχο άδειας δύτη ή από μαθητευόμενο δύτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας για τουρισμό: Να είμαστε έτοιμοι από αρχές Μαρτίου

Διαβουλεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

 

ESPA BANNER