Ειδήσεις

Πολιτική

Ξεχωριστό Ευρωκοινοβούλιο για τις χώρες της ευρωζώνης προτείνει ο Σόιμπλε

Ανοικτός στη δημιουργία ενός ξεχωριστού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ εμφανίσθηκε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στην οποία μετείχε και ο έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τα nea.gr, ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στην επιθυμία των κρατών μελών της ευρωζώνης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμμετέχει πιο αποτελεσματικά στις αποφάσεις της ευρωζώνης. «Θα ήταν σχετικά εύκολο να επιτευχθεί αυτό, δημιουργώντας ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης με μέλη από τις χώρες της ευρωζώνης», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι ένα διακριτό κοινοβούλιο για τις 18 χώρες μέλη του ευρώ θα επιτρέψει στα κράτη να συνδεθούν στενότερα.

«Πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση με ένα έξυπνο τρόπο και το κατοχυρώνουμε αυτό κάνοντας αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ. Μπορώ να φανταστώ την ύπαρξη ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης», ανέφερε ο γερμανός αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για εκτεταμένες νομικές αλλαγές για την υποστήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και στήριξη του νομίσματος.

Πάντως, οι αναφορές Σόιμπλε σχολιάστηκαν επικριτικά τόσο από αναλυτές όσο και από πολιτικούς, οι οποίοι υποστήριξαν πως η συγκεκριμένη πρόταση αμφισβητεί τα ίδια τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης , καθώς ενδεχόμενος διαχωρισμός της Ευρωβουλής θα οδηγήσει στην εξάρθρωση ενός από τους τρεις θεσμικούς πυλώνες της ΕΕ.

Πολιτική

Δείτε live – Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

μητσοτακης βουλη.jpg

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοπθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ενα ποσοστό 70% έχει εμβολιαστεί», συνέχισε

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Δείτε live:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχετε άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας εξετάσεων

Γεννηματά: Υπερσυντηρητικό και υπερσυγκεντρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Εκπαιδευτικοί: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο