Ειδήσεις

Πολιτική

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5% σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 7,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται σε  δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5% και η ΝΔ ακολουθεί με 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%,  με πολύ μικρή διαφορά από το Ποτάμι που συγκεντρώνει 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελιά με 3,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες  με 3%. Εκτός κοινοβουλίου μένει η ΔΗΜΑΡ με 1% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 17%. 

Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή, το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό πιστεύει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, αναφέρει το enikos. 

Παράλληλα, το 47% θεωρεί πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις 180 ψήφους και τελικά θα προκηρυχθούν εκλογές, ενώ το 42,5% εκτιμά πως κάποιος θα καταφέρει να συγκεντρώσει 180 ψήφους και να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με μια μονάδα (21%) σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά (20%) στις «θετικές» και «πολύ θετικές» γνώμες των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς. Το υψηλότερο ποσοστό δημοφιλίας έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης (24% θετικές και πολύ θετικές γνώμες), ενώ τη χειρότερη εικόνα έχει Νίκος Μιχαλολιάκος, με 87% αρνητικές γνώμες και μόλις 4% θετικές και ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με 76% αρνητικές απόψεις και 8,5% θετικές.

Πολιτική

Μητσοτάκης-Ελπιδοφόρος: Συνάντηση μετά τις εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μητσοτάκης Ελπιδοφόρος

Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση του κ. Ελπιδοφόρου με την οποία εκφράζει τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», όπου παρέστη και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

Ηράκλειο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ηλικιωμένου

 

ESPA BANNER