Ειδήσεις

Πολιτική

Κ. Παπούλιας: Υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνεργασία Ελλάδας – Αρμενίας

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας αποφασίστηκε  κατά τη συνάντηση που είχε ο  Κάρολος Παπούλιας με τον Αλγερινό ομόλογό του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στην Αρμενία.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα από το Σάββατο, εξέφρασε την από κοινού πεποίθηση με τον ομόλογό του ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να είναι αποτελεσματική και καρποφόρα σε πάρα πολλούς τομείς.

«Μερικοί τομείς στους οποίους συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης είναι ο τομέας των υδρογονανθράκων, ο τομέας του τουρισμού ή ο τομέας της γεωργίας, ο τομέας των κατασκευών και των υδροηλεκτρικών έργων».

Μάλιστα όπως τόνισε εάν ξεπεραστούν μερικές γραφειοκρατικές δυσκολίες θα μπορούσε η τουριστική συμφωνία Ελλάδος Αλγερίας να υπογραφεί και αύριο ακόμη.

Ακόμη ο κ. Παπούλιας, είπε ότι συμφωνήθηκε οι επιχειρηματίες τόσο της Ελλάδος όσο και της Αλγερίας να συναντώνται και να υπάρχει μια συνεννόηση και συνεργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Συμφωνήσαμε τέλος, για την οργάνωση του μεικτού διυπουργικού οργάνου το οποίο είχε χρόνια να συνέλθει» είπε και έκανε λόγο για  μια θεαματική αρχή δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος Μπουτεφλίκα, αποφάσισαν να παρακολουθούν από κοντά την ανάπτυξη αυτών 

Πολιτική

Κορωνοϊός: Θετικός ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Ήπια τα συμπτώματα

Τσίπρας εμβόλιο

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε πως ο γιος του, Ορφέας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οκτάχρονος Ορφέας εμφάνισε ήπια συμπτώματα και έπειτα από τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και η σύζυγός τους Μπέτυ και ο μεγαλύτερος γιος τους Φοίβος βγήκαν αρνητικοί στον ιό.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα
«Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτι.
Χθες βράδυ ο Ορφέας μας, εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα. Κάναμε το πρωί το τεστ και πριν λίγο μάθαμε τα αποτελέσματα. Εγώ, η Μπέτυ και ο Φοίβος βγήκαμε αρνητικοί, ο Ορφέας όμως βγήκε θετικός. Είναι καλά και όπως η πλειονότητα των παιδιών αναμένεται να το ξεπεράσει εύκολα.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, παρότι έχω κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για να έχω πλήρη ανοσία και σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραμείνω προληπτικά για ένα διάσημα στο σπίτι, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά.»

Διαβάστε επίσης: 

Αγνοείται στη θάλασσα ο Κρητικός πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

Κρήτη - κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 8 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης του ιού στο νησί