Ειδήσεις

Πολιτική

Κυβέρνηση: Άγνωστο ακόμη με ποιό τρόπο θα γίνει νόμος το νέο μνημόνιο‏

neo_mnimonio.jpg

Κλειστά κρατάει, προς το παρόν, τα χαρτιά του ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το πως θα κάνει νόμο του κράτους την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές. 
Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, συζητούνται δύο σενάρια: 
Το πρώτο είναι να έρθει η συμφωνία στη βουλή προς ψήφιση και το δεύτερο είναι να κυρωθεί η συμφωνία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο πρώτο σενάριο, υπάρχει ο κίνδυνος για την κυβέρνηση, να χάσει τη δεδηλωμένη, αν μεγάλος αριθμός των βουλευτών της πλειοψηφίας δεν ψηφίσουν τη συμφωνία (άσχετα αν αυτή ψηφισθεί με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης). Στην περίπτωση αυτή ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές μέσα σε 40 το πολύ μέρες.

Στο δεύτερο σενάριο, βολεύονται όλοι. Και ο Τσίπρας που δεν χάνει τη δεδηλωμένη (και άρα έχει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο πότε θα προσφύγει σε εκλογές) και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν χρεώνονται νέο μνημόνιο. Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν του ζητηθεί να υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα παραπάνω σενάρια εξετάζονται από όλες τις πλευρές από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και η απόφασή τους θα γνωστοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών, όταν θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές. 

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

γερουλανος παυλος.jpg

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος αφού πέταξε τον φάκελο στην κάλπη δήλωσε τα εξής:

«Καλή μέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και γι’ αυτό η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει πως το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και γι΄αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτό τον καιρό. Θέλω να πω στους πολίτες που μας ακούν σήμερα, να πάνε να ψηφίσουν. Η αλλαγή είσαι εσύ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στο Ηράκλειο ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης (φώτο/βίντεο) 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου (βίντεο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παύλος Χρηστίδης (βίντεο)

 

ESPA BANNER