Ειδήσεις

Πολιτική

Η εξήγηση του Αντ. Σαμαρά για την παράδοση - παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ. 

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε:

"Το πιο ανήθικο από όλα ήταν ο θόρυβος που έκαναν ότι τάχα δεν θέλησα να παραδώσω στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αλήθεια είναι βέβαια εντελώς διαφορετική".

"Το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου ζητώντας απλά πληροφορίες για την τυπική παράδοση. Καμία εικόνα δεν είχα για το πότε θα πάει ο κ. Τσίπρας στο Mαξίμου και για το πότε θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ εκεί. Δεν είχα καμία πρόθεση να μην παραβρεθώ τυπικά αφού του είχα ήδη τηλεφωνήσει για να τον συγχαρώ", τόνισε ο κ. Σαμαράς. 

"Δημιούργησαν ένα πρόβλημα από το τίποτα. Φυσικά όλοι αυτοί που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα πρωτοκόλλου σε βάρος μας δεν είχαν πει το παραμικρό όταν ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική εκστρατεία έβριζε σκαιότατα τη ΝΔ από τη Ρόδο. Ούτε είπαν το παραμικρό όταν στελέχη του έβριζαν εμένα τον ίδιο ως Πρωθυπουργό, τότε, χωρίς κανείς να τους βάλει στη θέση τους ", σημείωσε.

"Είμαστε σε περίοδο που θα κανουν τα πάντα για να πλήξουν τη ΝΔ, να τη βυθίσουν σε εσωστρέφεια, πριν καταλάβει ο λαός την πλήρη μας δικαίωση. Κι όσο περισσότερο καταλαβαίνει ο λαός ότι η δικαιωσή μας πλησιάζει, τόσο περισσότερο θα προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν" πρόσθεσε.

Πολιτική

ΝΔ για Μάτι: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους

νεα δημοκρατια.jpg

«Η σημερινή θλιβερή επέτειος από την τραγωδία στο Μάτι δεν είναι μέρα κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ημέρα πένθους και περισυλλογής. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνες, τις οποίες άλλωστε διερευνά η δικαιοσύνη και μίλησε μόνο για την ανάπλαση της περιοχής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει: 

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους. Καλούν για συγγνώμη για τις εγκληματικές αμέλειες ή μήπως για τις στημένες συνεντεύξεις με τους δορυφορικούς χάρτες και το θέατρο που έπαιζαν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, όταν ήξεραν ότι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι ότι η φωτιά έχει σβήσει και ρωτούσαν πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα;

"Ψάχνω να βρω λάθος αλλά δεν βρίσκω", έλεγαν αμέσως μετά την τραγωδία. Δεν περιμέναμε ούτε τώρα ότι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουν όμως τουλάχιστον να δείχνουν σεβασμό στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάτι: Στο δικαστικό συμβούλιο διάλογοι -"φωτιά" - Γνώριζαν από νωρίς για νεκρούς

Μάτι: Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία - "Γνωρίζαμε για νεκρούς στη σύσκεψη με Τσίπρα"

Έτσι θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του το Μάτι (βίντεο)