Ειδήσεις

Πολιτική

Επανεξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής της εσωκομματικής συζήτησης, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.

Ο Θ. Καρυπίδης επικρίνεται για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξει τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη (στην Πελοπόνησο) υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και απλών μελών του κόμματος, που εξέφραζαν την διαφωνία τους.

Σημειώνεται ότι, αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει κατ αρχήν η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά τώρα έχουν διαχυθεί σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών. Με την ευκαιρία επανεξέτασης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει και στην αντίθεσή της με την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη.

Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό, περιλαμβάνεται και η ανακοίνωση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου που εκφράζει «τον αποτροπιασμό του για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολα αυτά θα συνεκτιμηθούν στη σημερινή σύσκεψη και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, με στόχο να ομαλοποιηθεί το κλίμα όσον αφορά την εκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πολιτικό σχεδιασμό, καθώς ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

πηγή: ΑΜΠΕ

Πολιτική

Βουλή: Με ενιαίο ψηφοδέλτιο η εκλογή οργάνων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛΑΣ

Αστυνομία ΟΠΚΕ

Θέματα εκλογής οργάνων και αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ρυθμίζει μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία (1111/87) προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εν ενεργεία αστυνομικών υπαλλήλων κάθε βαθμού της Ελληνικής Αστυνομίας (άρθρο 30Α του ν.1264/1982) και ειδικότερα:

α. Ορίζεται ότι, η εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ανωτέρω υπαλλήλων, γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι.

β. Καθορίζεται η διαδικασία διενέργειας της ψηφοφορίας και εκλογής των υποψηφίων.

γ. Εισάγονται μεταβατικής ισχύος διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι προαναφερόμενες οργανώσεις υποχρεούνται να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

    
Σύσταση θέσης Συνδέσμου του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

2.Συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.2292/1995, που αναφέρονται στις αρμοδιότητες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας και συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

α. Συστήνεται θέση Συνδέσμου του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑ/ΕΕ) για θέματα ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PESCO), ο οποίος υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και ορίζεται με απόφασή του.

β. Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, καθορίζονται οι αρμοδιότητες του Συνδέσμου, η διαδικασία πλήρωσης της θέσης, η διάρκεια της θητείας του και κάθε ειδικότερο θέμα, ενώ οι αποδοχές του καθορίζονται με κ.υ.α.

    
Συμβάσεις διοικητικού προσωπικού ΙΔΟΧ τμημάτων Μετεκπαίδευσης υπ. Τουρισμού, 2021-2022

3. Παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, συμβάσεων διοικητικού προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το οποίο προσλαμβάνεται δυνάμει ανακοινώσεων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, προς κάλυψη των αναγκών των τμημάτων Μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, έως τη συμπλήρωση του χρόνου λήξης της σύμβασης, ακόμη και μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου, ήτοι την ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού έτους για τα τμήματα Μετεκπαίδευσης.

Παράταση προθεσμίας για οστρακαλιευτικά και σπογγαλιευτικά σκάφη

4. Παρατείνεται μέχρι την 31η.10.2023 (λήγει την 31η. 10.2021), η δυνατότητα αντικατάστασης του επιτηρητή στα οστρακαλιευτικά και σπογγαλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιούνται σε υποβρύχια αλιεία, από κάτοχο βεβαίωσης επιτυχούς φοίτησης της Σχολής Δυτών Καλύμνου ή από κάτοχο άδειας δύτη ή από μαθητευόμενο δύτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας για τουρισμό: Να είμαστε έτοιμοι από αρχές Μαρτίου

Διαβουλεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

 

ESPA BANNER