Ειδήσεις

Πολιτική

To απόγευμα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με φόντο τρομοκρατία και τρόικα

Με ανοικτά όλα τα μέτωπα συναντιέται σήμερα το απόγευμα στις 6:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλο. 

Στο τραπέζι θα βρεθεί κατ' αρχήν το φλέγον θέμα της τρομοκρατίας μετά την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού που εξακολουθεί να επισωρεύει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και να προκαλεί διεθνείς επικρίσεις και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να συλλάβει τους τρομοκράτες. 

Αν όμως για το θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει περίπου συμφωνία τόσο στους υπηρεσιακούς όσο και στους πολιτικούς χειρισμούς δεν συμβαίνει το ίδιο και στο έτερο θέμα που θα βρεθεί στο τραπέζι αυτό των διαρθρωτικών αλλαγών. 

Ήδη καταγράφεται διαφωνία υπουργών με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα των σημείων πώλησης των φαρμάκων όσο και για την διάρκεια του γάλακτος. Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ο υπουργός Υγείας  κ. Άδωνης Γεωργιάδης έχει εκφράσει διαφωνία ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει την σχετική ρύθμιση. 

 

Ελλάδα

Πολιτική

Τσαβούσογλου: Δηλώνει ...αιφνιδιασμένος από τον Δένδια

τσαβούσογλου δένδιας

«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση Τσαβούσογλου μετά από την γεμάτη ένταση συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια. Με αυτήν , ουσιαστικά περιγράφει τον αιφνιδιασμό του από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως λέει, είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξουν δηλώσεις για θέματα τριβής μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, λησμονεί να αναφέρει ότι ξεκινώντας πρώτος τις δηλώσεις, ως οικοδεσπότης, είχε φροντίσει να καλέσει την Ελλάδα να αποφεύγει «προκλητικές δηλώσεις ή ενέργειες» - διαστρέφοντας πλήρως την κατάσταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που οδήγησε τον κ. Δένδια να απαντήσει εφ' όλης της ύλης. 

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτες από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή της Γενεύης στις 27-29 Απριλίου. Μιλώντας δίπλα στον εκλεγμένο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολούθησε την συνέντευξη Τύπου - σημειώνοντας μάλιστα ότι χειροκροτούσε τον Τσαβούσογλου - ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας είπε μεταξύ άλλων: «Βρήκαμε το γεγονός της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα ως μία καλή ευκαιρία για να βρούμε μία λύση. Είχαμε μία παράκληση από την ελληνική αντιπροσωπεία, να μην μπούμε σε θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες (στην συνέντευξη Τύπου).Ωστόσο, μετά από κάποιο σημείο, ο κ. Δένδιας άρχισε να κατηγορεί την χώρα μου και τον λαό της. Αυτό δεν είνα αποδεκτό. Έπρεπε να δώσω την απαρταίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η Τουρκίαβλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την ντε γιούρε διχοτόμηση, με δύο κράτη - κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση στις νοσηλείες και στους διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Δήμος Φαιστού