Ειδήσεις

Πολιτική

Αποσύρεται η τροπολογία που έδινε ασυλία σε δημάρχους - περιφερειάρχες

Την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία παραχωρούνταν ασυλία σε όσους δημάρχους και περιφερειάρχες, είχαν παραλάβει έργα με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που είχαν μπει στην προκήρυξη του έργου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, κατά την ψήφιση εν συνόλω του νομοσχεδίου που αφορά την κοινοτική οδηγία για τις ευρωεκλογές.

Αν και η διαδικασία είναι τυπική και δεν προβλέπει αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η επίμαχη τροπολογία, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «τροπολογία τύπου Πάχτα».

Ωστόσο αυτό που, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησε στην απόσυρση ήταν σχετικό αίτημα που προήλθε από το ΠΑΣΟΚ. «Μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε», είπε ο Γ. Μιχελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία, που υπογραφόταν μόνο από τον Βουλευτή της ΝΔ Σ. Αναστασιάδη, ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες δημόσιοι λειτουργοί που παρέλαβαν έργα που είναι παραπλήσια με αυτά που περιλαμβάνονταν στην σχετική προκήρυξη.

Η επίμαχη βουλευτική τροπολογία είχε γίνει δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο.

Πολιτική

Δένδιας: Έντονη η τουρκική παρεμβατικότητα σε Λιβύη και Συρία

Νίκος Δένδιας

Μήνυμα υπέρ της σταθερότητας έστειλε ο Έλληνος υπουργός Εξωτερικών, Nίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην τουρκική παρεμβατικότητα.

«Θεωρούμε εξόχως σημαντικές τις σχέσεις μας με χώρες ομονοούσες ως προς την αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων, όπως η Συρία και η Λιβύη, αλλά και την έντονη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην περιοχή», σχολίασε στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή από την Ελλάδα στον ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Μαριάς: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν τόλμησε να πει κουβέντα για τις απειλές του Ερντογάν

Τουρκία: Δημοσιοποίησε βίντεο με μετανάστες που κατηγορούν την Ελλάδα για κακομεταχείριση