Ειδήσεις

Πολιτική

Αναδρομικός έλεγχος από το 1974 του πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων

Κανονικά, με τη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος, θα γίνει ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα.Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ότι δεν κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές και που προέβλεπε αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» δημοσίων προσώπων, από το 1974 έως σήμερα.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» από το 1974 μέχρι σήμερα, θα γίνει κανονικά, με τη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος.

Η τροπολογία, που είχε την υπογραφή των βουλευτών Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ και του Χρήστου Γκόκα από το ΠΑΣΟΚ και που είχε κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κακλαμάνης ήταν ο βασικός εισηγητής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ που είχε υπερψηφιστεί ομόφωνα τον Μάρτιο του 2012, λίγο πριν κλείσει η Βουλή.

«Ομόφωνα η Βουλή είχε ψηφίσει τον νόμο για το “πόθεν έσχες”. Όσοι δεν θέλουμε να ντροπιάσουμε τη διαδρομή μας, σας ζητάμε να αποσύρετε αυτή την τροπολογία που είναι άσχετη και με το νομοσχέδιο. Έχω την αίσθηση ότι δεν ταιριάζει καν ούτε με τη νομική σας κατάρτιση ούτε με την πολιτική σας ευπρέπεια και δεν πρόκειται να την αποδεχτείτε», είχε επισημάνει νωρίτερα ο κ. Κακλαμάνης.

Πολιτική

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Για πρώτη φορά από την σύστασή της συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο, όπως τόνισε, «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ε. Κυριαζόπουλο συμμετέχουν οι κ.κ. Χ. Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, η κα. Α. Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ο. Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Ε. Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Μ. Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Α. Κοντογιώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα

ΕΚΗ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το "ξήλωμα" των εργασιακών δικαιωμάτων