Ειδήσεις

Πολιτική

Αναδρομικός έλεγχος από το 1974 του πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων

Κανονικά, με τη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος, θα γίνει ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα.Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ότι δεν κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές και που προέβλεπε αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» δημοσίων προσώπων, από το 1974 έως σήμερα.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» από το 1974 μέχρι σήμερα, θα γίνει κανονικά, με τη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος.

Η τροπολογία, που είχε την υπογραφή των βουλευτών Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ και του Χρήστου Γκόκα από το ΠΑΣΟΚ και που είχε κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κακλαμάνης ήταν ο βασικός εισηγητής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ που είχε υπερψηφιστεί ομόφωνα τον Μάρτιο του 2012, λίγο πριν κλείσει η Βουλή.

«Ομόφωνα η Βουλή είχε ψηφίσει τον νόμο για το “πόθεν έσχες”. Όσοι δεν θέλουμε να ντροπιάσουμε τη διαδρομή μας, σας ζητάμε να αποσύρετε αυτή την τροπολογία που είναι άσχετη και με το νομοσχέδιο. Έχω την αίσθηση ότι δεν ταιριάζει καν ούτε με τη νομική σας κατάρτιση ούτε με την πολιτική σας ευπρέπεια και δεν πρόκειται να την αποδεχτείτε», είχε επισημάνει νωρίτερα ο κ. Κακλαμάνης.

Πολιτική

Εργάτες γης: Λύση στη μετάκληση τους από τρίτες χώρες

εργάτες γης

Την από κοινού ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να δοθεί μόνιμη λύση στη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, αποφάσισαν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, σε σημερινή τους συνάντηση.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για 50 αιτούντες άσυλο στην Ημαθία, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και να εργαστούν επ΄ αμοιβή, ως εργάτες γης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο φορέας «Νέα Γενιά-Νέα Γεωργία» και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

   Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου «Κόρης Γεφύρι» στη Χίο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται αύριο στην Ελλάδα

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί - Τουλάχιστον 12 νεκροί