Ειδήσεις

Πολιτική

Έμμεση παραδοχή υπογραφής τρίτου μνημονίου από τη Μαρία Δαμανάκη

          Ως έμμεση παραδοχή του ερχομού και τρίτου μνημονίου, χαρακτηρίζεται η τοποθέτηση της ελληνίδας Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη που είπε ότι αυτό θα αποφευχθεί μόνο εάν η χώρα βγει στις αγορές.

Η κ. Δαμανάκη δήλωσε ότι "υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες" να αποφύγει η χώρα ένα τρίτο μνημόνιο, θέτοντας όμως ως "προϋπόθεση να καταφέρουμε να βγούμε με επιτυχία στις αγορές - έστω και μερικώς».

Σημειώνεται, ότι η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές πριν το 2015 κι ότι αυτό θα γίνει μερικώς. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης περί εξόδου στις αγορές εντός του 2014 και απαλλαγής από το μνημόνιο. 

 

Πολιτική

Κύπρος: Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

Νίκος Χριστοδουλίδης

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται τη Δευτέρα.

Τη σύνοδο του Συμβουλίου αναμένεται να απασχολήσουν, υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων, η μετεκλογική κατάσταση στη Γεωργία, οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα, οι εξελίξεις αναφορικά με την Τουρκία και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την 'Αγκυρα, ως επίσης και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν περαιτέρω την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις Διατλαντικές Σχέσεις, καθώς και θέματα που άπτονται της Στρατηγικής Αυτονομίας της ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες το απόγευμα της Δευτέρας.