Ειδήσεις

Πολιτική

Άμεσες παραιτήσεις και εξηγήσεις απο Σαμαρά για Μπαλτάκο ζήτησε ο Τσίπρας

Την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη «δεν μπορούν ούτε ώρα να παραμείνουν» στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, επίσης, ότι για το θέμα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός, ενώ η υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος και ως προς το πολιτικό και ως προς το θεσμικό σκέλος της. Χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως επιβεβαιωτική των καταγγελιών εδώ και καιρό του κόμματός του για «εκλεκτικές συγγένειες» της Χρυσής Αυγής και για διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Χ.Α., καθώς, όπως είπε, ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, αλλά στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας, ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφερόταν ότι «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, επίσης, να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας «υπόλογους» τους κ. Δένδια και Αθανασίου και καλώντας τους να δώσουν εξηγήσεις, όπως και τον πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε, δε, τα όσα αποκαλύφθηκαν ως πλήρη επιβεβαίωση «των τοποθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ’ ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας».
 

Πολιτική

Βουλή: Νέα τρίμηνη παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μάκης Βορίδης

Στη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το εργαλείο που τους παρέχει ο νόμος του 2016 για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους.

   Παράλληλα, ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη τους προσκρούει στο Σύνταγμα, ενώ επεσήμανε ότι το ειδικό καθεστώς των συμβάσεων έργου που είχαν, βασιζόταν σε μεταβατική διάταξη προσαρμογής. «Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων, λέει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει με δικές του δαπάνες, η λύση είναι απλή και εύκολη και διαφυλάσσει την ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος. Υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας δημοτικών κτιρίων, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

   Η νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ «παρείχε τη δυνατότητα πρόσληψης του συνόλου του προσωπικού καθαριότητας που απασχολήθηκαν το σχολικό έτος 2020-2021, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μεταναστριών και μεταναστών».

   Ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας του για τρίμηνη παράταση -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- των συμβάσεων, όσων προσλήφθηκαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία παράταση και δεν θα υπάρξει άλλη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Ηράκλειο: Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τις δεξαμενές υγραερίου

ESPA BANNER