Ειδήσεις

Πολιτική

Κρήτη

Γιώργος Γραμματικάκης: Να φορολογήσουμε αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον

«Ενάντια στις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι φανερό ότι λείπει μια πραγματική, κοινή στρατηγική για την ευρωπαϊκή  οικονομία», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, μιλώντας στην επιτροπή Περιβάλλοντος του ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι «έχουμε αυστηρούς κανόνες στα δημοσιονομικά με ελέγχους και κυρώσεις αλλά μόνο χαλαρό και εθελοντικό συντονισμό των στόχων της Στρατηγικής 2020 που αφορούν στη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας».

Ο κ.Γραμματικάκης παρουσίασε Γνωμοδότηση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, έναν θεσμό που θεσπίστηκε για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής των κρατών - μελών.

Όσον αφορά δε στους ίδιους τους στόχους που αφορούν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού τόνισε την σημασία θέσπισης μιας φορολογικής πολιτικής που θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής για την βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και ένα βασικό εργαλείο κινήτρων και αντικινήτρων στην οικονομία, με στροφή προς φόρους που επιβαρύνουν τις περιβαλλοντικά βλαβερές ενέργειες και δραστηριότητες. 

Πρόσθεσε δε, ότι μια τέτοια πολιτική είναι σαφώς ορθότερη από την συνεχή πίεση της εργασίας μέσω της υπέρμετρης φορολόγησης. Ο κ. Γραμματικάκης έκλεισε την παρέμβασή του με την ευχή το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο να αποκτήσει ουσιαστικότερο περιεχόμενο, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει ευοίωνο σημείο και προοπτική για το μέλλον της Ευρώπης και των πολιτών της. 

πηγή: protothema.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon