Ειδήσεις

Πολιτική

Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή το αποκλειστικό θέμα του "ekriti.gr" για το πλοίο "Cape Ray"

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «eKriti», αναφορικά με την ακαταλληλότητα του πλοίου Cape Ray  που έχει επιλεγεί να πραγματοποιήσει, εν πλω, την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πλοίο ΄΄Cape Ray΄΄ είναι  τύπου Ro-Ro, έχει ναυπηγηθεί το 1977 στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας, αγοράστηκε αρχικά από τη Σαουδική Αραβία και το 1993 εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Επομένως πρόκειται για πλοίο 36 ετών (πλοία αυτού του τύπου μετά τα 30 έτη αποσύρονται), έχει κατασκευαστεί να λειτουργεί σαν πλωτό πάρκινγκ, ενώ δεν διαθέτει εγκάρσια διαφράγματα (χωρίσματα πολλαπλής κλίμακας) που θα αποτρέψουν την εισροή υδάτων ή την εξάπλωση της φωτιάς σε περίπτωση ατυχήματος.

Η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας εξελίσσεται σε περιπετειώδη επιχείρηση με πολύ μεγάλους κινδύνους αφού όλα τα τεχνικά και επιστημονικά μέσα που έχουν τοποθετηθεί στο πλοίο για την εξουδετέρωση των χημικών έχουν σχεδιαστεί για χρήση στη γη και τώρα θα πρέπει για πρώτη φορά να χρησιμοποιηθούν πάνω σε καράβι και μάλιστα  τύπου Ro-Ro.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρητης: Κυκλοφοριακή ρύθμιση στην επαρχιακή οδό Ηράκλειο-Βιάννος

κόμβος αρκαλοχωρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της μελέτης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης για την άρση της εκτροπής κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Ηρακλείου - Βιάννου στο σημείου του ανισόπεδου κόμβου Αρκαλοχωρίου έως τον οικισμό Αρκαλοχωρίου μέσω της παλαιάς επαρχιακής οδού Ηρακλείου - Βιάννου. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία ωστόσο θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επανέρχεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω της επαρχιακής οδού Αλαγνίου Αρκαλοχωρίου που είχε διακοπεί λόγο των εργασιών κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου πριν την είσοδο του Αρκαλοχωρίου. "Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής προς όφελος των πολιτών που εξυπηρετούνται καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο." αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός - lockdown: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά - Μέτρα και περιορισμοί

Κορωνοϊός - Φον ντερ Λάιεν: Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

"Αγκάθι" η έκτακτη ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς-Στη Βουλή το θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη