Ειδήσεις

Πολιτική

Κρήτη

Ηράκλειο

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Ας απαντήσουμε επιτέλους στον δωδεκάλογο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής

Ο δωδεκάλογος αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

 

Η Χρυσή Αυγή ιδρύεται το 1985 ως κόμμα συνέχεια του κινήματος των επιστράτων της εποχής του Γούναρη : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Το 1993 φεύγει η ΠΓΔΜ από την Γιουγκοσλαβία και προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει σύνθημά της το, «η λύση είναι μία, σύνορα με την Σερβία» : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Ακολουθεί το μεταναστευτικό : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Η Χ.Α χρησιμοποιεί την λογική των Ιταλών φασιστών, όπου στις αρχές του 20ου αιώνα στην κοιλάδα του Ρο αντικαθιστούν το κράτος, (πηγαίνω την γιαγιά με ασφάλεια σε ΑΤΜ) : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Έρχεται η ανεργία με την Χρυσή Αυγή να βροντοφωνάζει, «κάθε ξένος παίρνει και μία θέση εργασίας Έλληνα». Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Μπαίνουν τα φτηνά εισαγόμενα προϊόντα στην αγορά πχ κινέζικα, που ιστορικά τέτοιες κινήσεις έπαιξαν ρόλο και σε παγκόσμιους πολέμους : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Η Χ.Α χρησιμοποιεί, αναλογικά στην Ελλάδα, το σύστημα της πληγωμένης περηφάνειας της Γερμανίας από τον πόλεμο, στον πληγωμένο Έλληνα από τον μνημονιακό πόλεμο : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Χρησιμοποιεί την αυτοπεποίθηση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην κατάντια της κακής διαχείρισης : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Χρησιμοποιεί αντισυστημική ρητορική και χτυπά την αστική δημοκρατία, όχι για να την βελτιώσει αλλά για να την αλλάξει με εθνικιστική απολυταρχία : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Χρησιμοποιεί, ενώ δεν πιστεύει, τον κοινοβουλευτισμό : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Εμφανίζεται ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Αμερική. Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Εμφανίζεται ενάντια στην πολιτική λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση : Το πολιτικό σύστημα δεν το αναλύει.

Εάν στον παραπάνω δωδεκάλογο δεν απαντήσουμε άμεσα, στις επόμενες εκλογές θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε για την ανικανότητά μας στον Ελληνικό λαό. 

Πολιτική

Κυπριακό - Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ δεν θα δεχτεί ποτέ λύση δυο κρατών για την Κύπρο

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

«Η ΕΕ δεν θα δεχθεί ποτέ λύση δύο κρατών για την Κύπρο», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά στην αρχή της εβδομάδας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και του μετέφερε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο. «Γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό, στις 20 Ιουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Κύπρο και του είπα ότι αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για εμάς. Τόνισα ότι είμαστε ξεκάθαροι ότι θα παρακολουθήσουμε την πορεία αυτής της επίσκεψης και πως ποτέ δεν πρόκειται να δεχθούμε, ως ΕΕ, λύση δύο κρατών», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι αυτό το «σαφές μήνυμα» μετέφερε προσωπικά στον Πρόεδρο Ερντογάν και πως τώρα είναι στο χέρι του να στείλει ένα θετικό μήνυμα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απογοητευτικό» το γεγονός ότι υπάρχει «λίγη ή καθόλου πρόοδος όσον αφορά στην Κύπρο».

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη: Στη βουλή η επιστολή των εμπόρων για ένταξη του λιανεμπορίου στην επανεκκίνηση

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Σύνοδος Κορυφής - Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος να μην ξανακάνουμε lockdown