Ειδήσεις

Πολιτική

Εκλογές

Ευρωεκλογές

Ομιλία Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα προς τους ψηφοφόρους εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών και ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος του και τους εκπροσώπους κινήσεων και κινημάτων,που συμπαρατάσσονται με τους ΑΝΕΛ.

   Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, τους ανέργους τους ανασφάλιστους τα λουκέτα, επανέλαβε προηγούμενες αναφορές του για απόπειρα δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας, λόγω χρεών προς τις τράπεζες και πρόσθεσε :

   «Έχουν γονατίσει τους Έλληνες της μεσαίας τάξης και οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θα τους γονατίσουμε σε αυτές τις εκλογές που έρχονται» είπε και πρόσθεσε : «Αυτή η πολιτική είναι αντεθνική και θα την ανατρέψουμε στις 25 Μαΐου».

   «Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που θα βρεθούν στο ευρωκοινοβούλιο θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσει η Ευρώπη, στην Ευρώπη που περιγράφουν τα κόμματα της συμπολίτευσης στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην Ευρώπη της δήθεν πολιτικής ένωσης, που δεν θα είμαστε ίσοι, που δε θα συναποφασίζουμε που δε θα υπάρχει βέτο, που δεν αποφασίζουν οι λαοί και οι εκπρόσωποι τους οι εκλεγμένοι, αλλά θα αποφασίζει η επικυρίαρχη γερμανική εξουσία. Αυτή είναι η Ευρώπη που σαφώς πια προτείνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή, για την Ελλάδα, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και Η ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε :

   «Σε αυτή την εκλογή θα κριθεί εάν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να υποστείλει τη σημαία, να παραδώσει την εθνική κυριαρχία. Εάν θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι θα γίνεται ο προϋπολογισμός της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, είτε η Ελλάδα θα παραμείνει μια δημοκρατία, όπου οι πολίτες αποφασίζουν».

   Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε : «Μας λένε ότι είμαστε στο κόμμα της δραχμής, μας λένε ότι θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, ότι θέλουμε να πάμε την Ελλάδα σε τριτοκοσμικούς δρόμους. Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών - κρατών, πιστεύουμε στην Ευρώπη που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των τραπεζών, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη που δίνει εντολές και υποχρεώνει να εκτελούν τις εντολές οι κυβερνήσεις που εκλέγονται από τους λαούς»

   Μίλησε επίσης για «βρώμικες μεθοδεύσεις» στο ζήτημα του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Χάρη Παπαγεωργίου, ο συνδυασμός του οποίου έχει υποβάλλει ένσταση ενάντια στην απόρριψη του από το πρωτοδικείο.

   

   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμμένος στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι έμειναν αναπάντητες όλες οι ερωτήσεις του προς τον πρωθυπουργό για το «αν έχουν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας» και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη να τοποθετηθούν για το θέμα. Τάχθηκε επίσης στο πλευρό όσων «υπηρέτησαν στον άξονα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος». Χαιρέτισε τους εκπροσώπους των κινημάτων (Πυρίκαυστος Ελλάδα, Άρμα Πολιτών, Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας ) που συμπαρατάσσονται με τους ΑΝΕΛ και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον Λ. Κωνσταντινίδη, που άρχισε απεργία πείνας έξω από τη Σουηδική βουλή για τις πρακτικές της τρόικας στη χώρα μας.

   Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ουκρανία : «Στηρίζουμε δημόσια τον πρόεδρο Πούτιν και την ρωσική κυβέρνηση που προστάτεψε τους ορθόδοξους αδελφούς μας της Κριμαίας, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων».

Πολιτική

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Για πρώτη φορά από την σύστασή της συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο, όπως τόνισε, «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ε. Κυριαζόπουλο συμμετέχουν οι κ.κ. Χ. Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, η κα. Α. Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ο. Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Ε. Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Μ. Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Α. Κοντογιώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα

ΕΚΗ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το "ξήλωμα" των εργασιακών δικαιωμάτων