Ειδήσεις

Παραπολιτικά

Ο Μηνάς Σταυρακάκης και πρώην υπουργοί (λοχαγοί του ΠΑΣΟΚ) στη νέα ΔΗΜΑΡ

Και ο Μηνάς Σταυρακάκης ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου του Πασοκ μετέχει στις συζητήσεις και τις ζυμώσεις που γίνονται εντός της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να αλλάξει  όνομα αλλά το κυριότερο να μετεξελιχθεί σε ένα νεώτερο πολιτικό «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ» ενόψει όχι μόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών.

Έτσι λοιπόν βλέποντας τα ποσοστά του κόμματος να κατρακυλούν στις δημοσκοπήσεις ψάχνει εναγωνίως τρόπους  μέσω και των ευρύτερων συνεργασιών ακόμη και με πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να ανακάμψει πολιτικά και σε ποσοστά.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν ο Φώτης Κουβέλης  και οι στενοί του συνεργάτες σκέφτονται  ακόμη και την μερική διάλυση και μετονομασία της ΔΗΜΑΡ με στόχο να υπάρξουν οι κατάλληλες συνεργασίες πριν και μετά τις εκλογές .

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες  τη περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μυστική σύσκεψη υπό τον Φώτη Κουβέλη με θέμα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και τη συμμετοχή πρώην υπουργών. Παράλληλα εκκρεμεί και συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη σύσκεψη όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες  συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί αλλά και .."λοχαγοί" του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης,Πάνος Μπεγλίτης, Στέφανος Μανίκας, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Μηνάς Σταυρακάκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης και ο Γιάννης Τσαμουργκέλης, στέλεχος της «Κίνησης Π-80».

Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Φ. Κουβέλη, συμμετείχαν ο νέος γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Θεόδωρος Μαργαρίτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σάκης Παπαθανασίου και Παναγιώτης Παναγιώτου, με τον γνωστό δημοσιογράφο να έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Οπως αποφασίστηκε, με δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η πολιτική διακήρυξη του νέου οργανωτικού σχήματος που θα περιλαμβάνει τη ΔΗΜΑΡ και όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί της , κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη διάλυση του Συνασπισμού και των άλλων συνιστωσών. Το όνομα που προτάθηκε και συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν «Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά».

Λ.Β