Ειδήσεις

Παραπολιτικά

Οι Δικαστικοί "δικαίωσαν" μισθούς κι από 1ης Σεπτεμβρίου τους αυξάνουν

Μπορεί στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη να βρίσκεται ελέω Θεού στο απυρόβλητο όμως τον τελευταίο καιρό αποδεικνύει συχνά πως όταν κρατάς και το "μαχαίρι και το καρπούζια' έχεις πιθανότητες να ... βγεις χορτάτος πιο εύκολα. Ο λόγος για τις αυξήσεις των Δικαστικών που είναι οι πρώτοι εν Ελλάδι που βγαίνουν σε λίγες μέρες από το Μνημόνιο, καθώς από 1ης Σεπτεμβρίου οι μισθοί τους επιστρέφουν σε επίπεδα 2012 (προ περικοπών και απεργιών διαρκείας). Αιτία: η δικαίωσή τους στο Μισθοδικείο που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.

Ουσιαστικά, οι αποδοχές των δικαστικών θα επανέλθουν στο επίπεδο αυτών που λάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 γεγονός που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 70 εκατ. ευρώ, ενώ όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία 2ετία (τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να συνυπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών), θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι αυξήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» αφορούν τις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και την αυτόματη αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων συντάξεων στους πρώην συναδέλφους τους.

Μεσοσταθμικά η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 25% και οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για τους δικαστικούς που βρίσκονται  στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας. Και ναι τους θέλουμε ανεξάρτητους και καλά αμειβόμενους αλλά θα προτιμούσαμε αυτό το 25% να το εξασφάλιζαν για όλους τους κλάδους εργαζομένων που το έχασαν λόγω κρίσης. Αλλά είπαμε ... Και καρπούζι και μαχαίρι ...

Πηγή: Οι δικαστικοί βγαίνουν πρώτοι από το Μνημόνιο: Αυξήσεις μισθών από την 1η Σεπτεμβρίου -Πόσα θα παίρνουν [πίνακας] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/166948#ixzz3AiqKixkY