Ειδήσεις

Οικονομία

2,5 δις ευρώ ανείσπρακτα λόγω απουσίας νόμων

Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να έχει εισπράξει το δημόσιο από υποθέσεις διαφθοράς και προστίμων που παραμένουν ανείσπρακτα, γιατί οι σχετικές ρυθμίσεις στους νόμους δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται  σε δημοσίευμα της Καθημερινής, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, με βάση τις υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος , αποκαλύπτουν πως 2,5 δισ. ευρώ θα μπορούσαν ήδη να έχουν εισπραχθεί από το ελληνικό δημόσιο, αν το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε φροντίσει να προχωρήσει την ψήφιση των ρυθμίσεων για το «δικαστικό ενέχυρο και την «ποινική συνδιαλλαγή». 

Οικονομία

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ

  Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου.

   Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

   Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

   - Τακτική επιδότηση ανεργίας - έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

   - Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - 399,25 ευρώ μηνιαίως.

   - Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας - 200 ευρώ μηνιαίως.

   Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν, μετά τις 10 Απριλίου, θα καταβληθεί σταδιακά, μέχρι το τέλος του Μαΐου.

   Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

   Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

   Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Πώς κινδυνεύει η περιουσία χιλιάδων δανειοληπτών

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Στην ατζέντα πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Ηράκλειο: Self - test δύο φορές την εβδομάδα στους μαθητές Ρομά