Ειδήσεις

Οικονομία

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στο Παρίσι με την τρόικα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι. «Πρώτο πιάτο» στο μενού της συνάντησης τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η πρόοδος της Αθήνας στην υλοποίηση των δράσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί, η πορεία των οικονομικών μεγεθών και η εκτέλεση του προϋπολογισμού, με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να δηλώνει πριν μπει στη συνάντηση αισιόδοξος και ότι «είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα». 

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» είπε ο κ. Χαρδούβελης πριν τη συνάτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

«Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα» πρόσθεσε.

Οικονομία

Την Παρασκευή η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες

αποζημίωση

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα πληρωθούν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 17,7 εκατ. ευρώ για συνολικά 33.547 πληρωμές δικαιούχων για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021 καθώς και για προηγούμενους μήνες του 2020 και του 2021 (υπόλοιπα), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι καλλιτέχνες - Αλλάζουν... νομό κι επάγγελμα για να ζήσουν

Υπουργείο Εργασίας: Νέες υπηρεσίες στον τετραψήφιο αριθμό 1555

Κοινωνική ασφάλιση: Οι 6 αλλαγές που ετοιμάζονται

ESPA BANNER