Ειδήσεις

Οικονομία

Ο Κ. Αντωνόπουλος τoυ Ομίλου Intralot αναδείχθηκε Manager of the Year 2013

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος τoυ Ομίλου Intralot ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ Manager of the Year 2013, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μιλώντας στους παριστάμενους, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, δεσμεύτηκε ότι η ΕΕΔΕ θα συνεχίσει την πορεία της βασιζόμενη στους Πυλώνες της Στρατηγικής της και δεν θα παρεκκλίνει απ' αυτούς. Πρόσθεσε ότι "Βασικός μας Πυλώνας είναι η συνεχής ανάπτυξη των ανθρώπων μέσω της επαγγελματικής επιμόρφωσης και της διάχυσης της γνώσης. Δεύτερος πυλώνας η συνεχής βελτίωση των υποδομών των Επιχειρήσεων μέσω Πιστοποιήσεων είτε σε Μοντέλα Επιχειρηματικής Αριστείας, είτε βελτίωσης του Εργασιακού περιβάλλοντος και των δεξιοτήτων των εργαζομένων. Τρίτος πυλώνας είναι η προσπάθεια συσπείρωσης όσο το δυνατόν περισσοτέρων Στελεχών και Επιχειρήσεων στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας. Τέταρτος και πολύ σημαντικός Πυλώνας είναι η ανάδειξη των Αρίστων και σε επίπεδο προσωπικό και σε επίπεδο καλών πρακτικών Επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν σημεία αναφοράς. Και πέμπτος και τελευταίος Πυλώνας είναι η συνέχιση της συνεισφοράς της ΕΕΔΕ αφενός με τις θέσεις μας για την Ελληνική Οικονομία προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας και αφετέρου της προβολής της χώρας μας μέσω των συνεργασιών και της συμμετοχής που έχουμε με αντίστοιχους Φορείς του εξωτερικού".

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο θεσμός του "Manager of the Year" αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει και επιβραβεύει την υγιή επιχειρηματικότητα. «Η επαγγελματική μου πορεία χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και είναι συνυφασμένη με την πορεία μιας μεγάλης εταιρείας, της INTRALOT, που με σκληρή ομαδική προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κλάδου τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι της INTRALOT και στο πρόσωπό μου σήμερα βραβεύονται και οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Το όραμα, η σκληρή δουλειά και το πάθος για την επίτευξη υψηλών στόχων αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης μας πορείας», ανέφερε.

Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Οικονομία

Amazon: Ρεκόρ κερδών παρά την πανδημία – Τι λένε τα στοιχεία

amazon

Για την επόμενη ημέρα ετοιμάζεται η Amazon, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό o Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη δεν έχουν προηγούμενο. Συγκεκριμένα στην τελευταία της οικονομική αναφορά φαίνεται ότι είχε το μεγαλύτερο κέρδος τους 12 τελευταίους μήνες από ότι είχε τα τρία τελευταία χρόνια συνολικά. Από το Απρίλιο του 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2021, τα κέρδη της εταιρείας ήταν 26,9 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ από το 2017 έως και το 2019 είχε συνολικά 24,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 44%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις από το 2011. Τα νούμερα αυτά καταγράφηκαν την ώρα που ο κοροναϊός σάρωνε τον πλανήτη. Με τις χώρες και τα κράτη να βρίσκονται σε lockdown οι πολίτες στράφηκαν στις online αγορές. Μάλιστα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον Prime συνδρομητές στην Amazon.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις 105,8 δις το τρίμηνο:

Θυμίζουμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Amazon στα τέλη Απριλίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και συγχρόνως οδήγησαν σε άνοδο 3,98% της μετοχής της στη Wall Street. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε έδειξαν τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 44% από χρονιά σε χρονιά με τις καθαρές πωλήσεις τριμήνου να διαμορφώνονται στα 105,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν η αγορά ανέμενε πωλήσεις 104,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη, ανακοίνωσε κέρδη 15,79 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 9,54 δολάρια. Η δυναμική της εταιρείας αναμένεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο. Εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει έσοδα που θα κυμανθούν ανάμεσα στα 110-116 δισεκατομμύρια δολάρια , ξεπερνώντας τις αντίστοιχες προβλέψεις της Wall Street για 108,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

ειδησεις σημερα 

Πρόγραμμα γέφυρα 2: Τέλος χρόνου για επιδοτήσεις έως και 50.000 ευρώ τον μήνα

Τεστ: 99 στους 100 δεν μπορούν να εντοπίσουν το άλογο που κρύβεται στην εικόνα με τον βάτραχο

Κικίλιας για κορωνοϊό: Απαραίτητος ο εμβολιασμός - Ο ιός “χτυπά” τώρα τις παραγωγικές ηλικίες