Ειδήσεις

Οικονομία

Μειώνονται τα πρόστιμα για τις αρχικές δηλώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών

Στα 100 ευρώ, 250 ευρώ και 500 ευρώ μειώνονται τα πρόστιμα τα οποία θα αφορούν μόνο τις αρχικές δηλώσεις για τους μικρομεσαίους. Επιτυγχάνεται δηλαδή μία σημαντική μείωση των προστίμων για τους μικρομεσαίους, σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Θ. Θεοχάρης στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ι. Χατζηθεοδοσίου σε συνάντηση που είχαν, και το δημοσιοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και φορέων όπως τα Επιμελητήρια, μπορούν να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα. Ο κ. Θεοχάρης, κατανοώντας το δίκαιο των αιτημάτων του ΕΕΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και οφείλω να τον ευχαριστήσω γι αυτό. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι επιτέλους επιλύεται το σοβαρότατο κοινωνικό θέμα της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων. Πρέπει να κατανοήσουμε ως κοινωνία ότι δεν μιλάμε για ένα νέο "χαράτσι", αλλά για τη στοιχειώδη υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων να τα ασφαλίζουν, ώστε σε ενδεχόμενο κάποιου δυσάρεστου περιστατικού, να μην βρεθεί ακάλυπτος κανένας πολίτης. Σημαντική όμως είναι και η εξέλιξη για τους διαμεσολαβούντες, ο οποίοι με την παρακράτηση του 20% κινδύνευαν άμεσα με επαγγελματικό αφανισμό. Τέλος για το θέμα των προστίμων, η πάγια θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, είναι ότι πρέπει να κυμαίνονται σε ύψη που μπορούν να πληρωθούν από τους πολίτες. Διαφορετικά το μόνο που θα γίνεται είναι να μεγαλώνει η "μαύρη τρύπα" στα δημόσια έσοδα και να καταστρέφονται επαγγελματίες. Η κρισιμότητα των στιγμών μας επιβάλει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η καταστροφική για όλους μας ύφεση. Αυτό που ζητάμε όμως είναι να έχουμε απέναντι μας υπεύθυνους πρόθυμους να ακούσουν τις προτάσεις μας".

πηγή: ΑΜΠΕ

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς μάσκα και το πλήρωσε ακριβά

αστυνομικό τμήμα

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποιήθηκαν και χθες από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 14 πρόστιμα, όλα για μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά:

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε 5 υπαλλήλους πρακτορείων ΟΠΑΠ και σε 2 υπαλλήλους αναψυκτηρίων.

Στα Χανιά από 300 ευρώ θα πληρώσουν οδηγός λεωφορείου, υπάλληλος σε καφετέρια, 2 εργαζόμενοι σε εστιατόριο και 2 σε μίνι μάρκετ.

Στο Λασίθι βεβαιώθηκε 1 πρόστιμο σε πολίτη που δεν φορούσε μάσκα, σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 2.153 έλεγχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - Μετάλλαξη Όμικρον: Στο τέταρτο τεστ αποκαλύφθηκε ότι είναι ο ασθενής «μηδέν»

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Εκκλησία της Κρήτης: Τα επόμενα βήματα για την επιλογή νέου Αρχιεπισκόπου

ESPA BANNER