Ειδήσεις

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ένας Μινωικός Λαβύρινθος στο Αμάρι, φόντο για κουβέντα και παιχνίδι

min.jpg

Την Κυριακή 3 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι το artAmari Residency και η Paz de la Calzada θα εγκαινιάσουν ένα σύγχρονο Λαβύρινθο στην πεδιάδα της Σχολής Ασωμάτων δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Η Paz de la Calzada δημιουργεί εφήμερους λαβύρινθους και τους παρουσιάζει σε υπαίθριους χώρους πανεπιστημίων, μουσείων, εκκλησιών κτλ. Ο λαβύρινθος μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον επισκέπτη με πολύ διαφορετικούς τρόπους: από ευκαιρία για παιχνίδι έως αφορμή για εσωτερική αναζήτηση.

Η Paz το τελευταίο διάστημα, στα πλαίσια της δημιουργικής φιλοξενίας που της παρέχει το artAmari Residency, κατασκεύασε στο Αμάρι ένα κλασσικού τύπου Λαβύρινθο με 7 κύκλους, σύμφωνα με το αυθεντικό Μινωικό σχέδιο.
Σύγχρονοι μελετητές πιστεύουν οτι ο μύθος του λαβυρίνθου είναι μια μεταφορά για την εσωτερική αναζήτηση και πορεία του Θησέα, την οποία έπρεπε να ακολουθήσει ώστε να βρει και να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του δαίμονες υπό τη μορφή του Μινώταυρου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός στο Ηράκλειο: Ανάστατοι οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου μετά το "χορό" των Ρίχτερ

Αρκαλοχώρι: Ανάστατοι οι κάτοικοι συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω περιοχών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μετά το δυνατό χτύπημα του εγκέλαδου, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι πολίτες υπό το φόβο ενός ακόμα σεισμού και τηρώντας τις οδηγίες που δίνονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις -όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία - παραμένουν συγκεντρωμένοι σε εξωτερικούς χώρους, μακριά από κτίσματα.

Στο μεταξύ, βαθύ το αποτυπωμα του άφησε ο εγκέλαδος στον Ιερό  Ναό Αγίας Τριαδας Μαχαιρας Αρκαλοχωρίου, δημιουργώντας μεγάλες ρογμές και ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα στη σκεπή του ναού.

Την ίδια στιγμή ο σεισμός "λάβωσε" και το Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, προκαλώντας ζημιές και φθορές εντός των χώρων του σχολικού κτιρίου, ενώ όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες, οι μαθητές αμέσως μετά την "επίσκεψη" του εγκέλαδου, άφησαν τα πράγματά τους στις αίθουσες κι αποχώρησαν.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο προαυλιο του δημοτικου παρουσία του Περιφερειαρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Αρκαλοχωρίου Εμ. Φραγκάκη,των αντιπεριφερειαρχών και στελεχών του δήμου Μινώα Πεδιάδας, αλλά και εκπροσωπων του Στρατού και την Πυροσβεστικής, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ενεργειών με φόντο το σεισμικό φαινόμενο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο - σεισμός: Νεκρός και τραυματίες - Ακατοίκητο το Αρκαλοχώρι και άλλα χωριά

Σεισμός: Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στο Ηράκλειο - Τσελέντης στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ: Ήταν ο κύριος σεισμός

 

ESPA BANNER