Ειδήσεις

Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο "αντίο" στον Σεραφείμ Φυντανίδη

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο "αντίο" στον Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, με τον οποίο συνεργαζόταν μέχρι τέλους ο Σεραφείμ Φυντανίδης στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν τον Σεραφείμ Φυντανίδη, ενώ μεταξύ άλλων στεφάνια έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κοινωνία

Χαρτιά για 5.000 συντάξεις βρέθηκαν σε σάκους σε υπόγειο

ΕΦΚΑ

«Συντάξεις σε υπόγεια, σακιά και τσουβάλια, που στον αριθμό φτάνουν τις 5.000 βρήκαν τον προηγούμενο μήνα. Άρα αυξήθηκε το στοκ των εκκρεμών συντάξεων», οι αρμόδιοι στον ΕΦΚΑ, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του φορέα, Όμηρος Τσάπαλος.

«Προκύπτουν καθημερινά νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που δεν είχαν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και τις βρίσκουμε σε ντουλάπια και υπόγεια και αναγκαζόμαστε να εντάξουμε αυτούς του φαkέλλους τις συντάξεις αυτές στο στοκ των εκκρεμμών συντάξεων», είπε μεταξύ άλλων  στην ΕΡΤ ο κ. Τσάπαλος, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες αυτό συναντάται σε όλη την Ελλάδα.

Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι έχει υπάρξει «τεράστια πρόοδος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε 180.000 και φέτος έχουμε 129.000. Άρα πολύ λιγότερες εκκρεμείς συντάξεις, διότι έχουμε αυξήσει τους ρυθμούς απονομής. Κάτι που μας επιτρέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να έχουμε λύσει το θέμα».

Τέλος σημείωσε ότι πρόκειται για παθογένεια χρόνων, που προσπαθεί να επιλύσει η κυβέρνηση.

 

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Πώς θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια κάτω από το 10% μέσα στο 2022

Σεισμός: Αισθητή η νέα δόνηση με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι

Ηράκλειο: Παραμένει το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

ESPA BANNER