Ειδήσεις

Κοινωνία

Η ανεργία των νέων στο μικροσκόπιο ΚΕΔΕ και Συμβουλίου Δήμων - Περιφερειών Ευρώπης

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας θα φιλοξενήσει  αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 5-6 Μαρτίου, στα γραφεία της (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65) την τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR), του οποίου η ΚΕΔΕ αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα.

Κεντρικό θέμα συζήτησης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του CEMR  το απόγευμα της Τετάρτης, είναι η ανεργία των νέων και τα προγράμματα αντιμετώπισης από τις Τοπικές Αρχές της Ευρώπης. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 5 το απόγευμα.

Την Πέμπτη η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Στις 2 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των νοτίων χωρών που πλήττονται από την κρίση.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη δεύτερη ημέρα είναι το Πρόγραμμα Συγκριτικής Αξιολόγησης των Οικονομικών  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ισπανία: Στα 4 εκατ. έφτασαν οι άνεργοι τον Φεβρουάριο

Έκρηξη ανεργίας

Καλπάζει η ανεργία στην Ισπανία και σε αυτό συντέλεσε κατά πολύ η πανδημία του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει τους εργαζόμενους.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία έφθασε τα 4 εκατ. τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 έπληξαν την οικονομία και οδήγησαν στον πρώτο μήνα απώλειας θέσεων εργασίας από τον περασμένο Μάιο.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1,12% συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, ή κατά 44.436 ανθρώπους, με αποτέλεσμα 4 εκατομμύρια άνθρωποι να είναι χωρίς δουλειά για πρώτη φορά από τις αρχές του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχή μήνα αύξησης της ανεργίας.

Ο αριθμός των ανέργων ήταν κατά 23,5% υψηλότερος συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020.

«Η αύξηση στην ανεργία, που προκάλεσε το τρίτο κύμα, είναι κακή είδηση, αντανακλώντας τις διαρθρωτικές ατέλειες της αγοράς εργασίας που επέτεινε η πανδημία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ.

Ο Φεβρουάριος ήταν επίσης ο πρώτος μήνας καθαρής απώλειας θέσεων εργασίας από τον Μάιο του 2020, με την Ισπανία να χάνει περίπου 30.211 θέσεις κατά τη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδήσεις σήμερα 

Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σιναμπούγκ στη βόρεια Σουμάτρα (βίντεο)

Κίνα: Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι παρά την πανδημία

Κρήτη - σχολεία: Ποια παραμένουν κλειστά... λόγω κορωνοϊού