Ειδήσεις

Κοινωνία

Για πρώτη φορά στα χρονικά εργαζόμενοι ζητούν .. ιδιωτικοποίηση

Συνέβη και αυτό!!! Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες στην Αθήνα, ζητώντας να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα ο Οργανισμός στον οποίο απασχολούνται. Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) απαίτησαν από την κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

«Φτάνει έως εδώ - Επιτέλους αποκρατικοποιήστε μας» ήταν ένα βασικό σύνθημα που μετέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Πίσω από την πρωτοφανή σύμπνοια των εργαζομένων κρύβεται η απόλυτη βεβαιότητα ότι ο ιππόδρομος θα βάλει «λουκέτο» αν δεν ιδιωτικοποιηθεί.

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΔΙΕ συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στις ιπποδρομίες. Οι ιδιοκτήτες αλόγων (σύλλογος ιδιοκτητών δρομώνων ίππων), οι προπονητές (σύλλογος προπονητών δρομώνων ίππων), οι αναβάτες (σύλλογος αναβατών δρομώνων ίππων), οι πράκτορες του ΟΔΙΕ (Πανελλήνια Ενωση Πρακτόρων Ιπποδρομιακού Στοιχήματος) και τέλος οι εργαζόμενοι στον ιππόδρομο (Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού ΟΔΙΕ). Σύμφωνα με τους ομιλητές, η αποκρατικοποίηση του ιπποδρόμου είναι η μόνη που βρίσκει σύμφωνες όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, όπως η κυβέρνηση, τα κόμματα, το ΤΑΙΠΕΔ, τη διοίκηση της επιχείρησης και τους εργαζομένους της.

Εντούτοις, όπως ανέφεραν, η ιδιοτικοποίηση είναι βαλτωμένη περισσότερο από 12 μήνες, οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος για την εκχώρηση της σχετικής άδειας. Μεταξύ όσων έχουν συμφωνήσει για την ιδιωτικοποίηση είναι και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ακόμη η Χρυσή Αυγή.

Το «λουκέτο» για τον Ιππόδρομο αν δεν ιδιωτικοποιηθεί είναι υπόθεση ενός μηνός καθώς στις 25 Ιανουαρίου 2014 ολοκληρώνεται βάσει νόμου η μεταβατική περίοδος λειτουργίας του ΟΔΙΕ που είχε προβλεφθεί από την κυβέρνηση.

Κοινωνία

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 16 Ιανουαρίου

λουλούδι άνοιξη

16 Ιανουαρίου: Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, Άγιος Νικόλαος ο εν Μυτιλήνη Νεομάρτυρας, Άγιοι Πεύσιππος, Ελάσιππος, Μέσιππος οι αυτάδελφοι και Νεονίλλη η μαμμή αυτών, Άγιος Δάναξ ο Αναγνώστης, Άγιος Δαμασκηνός νέος Ιερομάρτυρας, Όσιος Ρωμύλος ο Αγιορείτης και οι συν αυτώ Νέστωρ, Μαρτίνος, Δανιήλ, Σισώης, Ζωσιμάς και Γρηγόριος, Όσιος Ονωράτος Αρχιεπίσκοπος Αρελάτης, Άγιος Μάξιμος της Τότμα, Όσιος Φουρσάς.

Σήμερα γιορτάζει η Δανάη. Κάποιες για το 2021 θα γιορτάζουν την Κυριακή των Προπατόρων, στις 12 Δεκεμβρίου.

Μην ξεχάσετε τα Χρόνια Πολλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Παγώνει για δέκα μέρες η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ

Γεωργιάδης - κορωνοϊός: πότε θα ανοίξει η εστίαση

Κορωνοϊός - lockdown: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά - Μέτρα και περιορισμοί