Ειδήσεις

Κοινωνία

Αθ.Σκορδάς: Πριν το Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το "όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης"

«Πριν φτάσουμε στο Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης», που αφορά στις ρυθμίσεις των δανείων, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς σε ραδιοφωνική εκπομπή στο BHMA.

Όπως είπε ο κ. Σκορδάς, από τις μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που ψηφίστηκε ο νόμος για την αναστολή πλειστηριασμών, είχε γίνει πρόβλεψη ότι εντός του 214 θα φτιαχτεί ένα κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα είδη δανείων: επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά. Θα υπάρχει προσδιορισμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη, ο οποίος δεν αρνείται μια καλόπιστη επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων με την τράπεζα από την οποία έχει δανειστεί και ο καθορισμός του ελάχιστου ορίου διαβίωσης στο πρότυπο του ιρλανδικού μοντέλου, βασισμένο στη δική μας προοπτική. Και τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να εκδώσει έναν κώδικα δεοντολογίας, με βάση τον οποίο κάθε τράπεζα θα αντιμετωπίζει τον κάθε δανειολήπτη.

Όπως είπε ο υφυπουργός, αυτό το διάστημα γίνεται η ποσοτικοποίηση των κριτηρίων για το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης «και μπορώ να σας πω ότι θα είναι σίγουρα πάνω από το όριο της φτώχειας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν έχω ακόμη αριθμούς ακριβείς, αλλά με βάση τα κριτήρια που επιλέγονται, θα δείτε στο τέλος ότι θα είναι το όριο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που λέμε φτώχεια». Ακούμε τις παρατηρήσεις αλλά πηγαίνουμε αρκετά γρήγορα. Δεν έχει ολοκληρωθεί καν δίμηνο από την ψήφιση του νόμου και θέλω να πιστεύω ότι πριν φτάσουμε στο Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης» είπε ο κ. Σκορδάς.

Επεσήμανε ότι στόχος δεν είναι η έγκριση της τρόικας, αλλά να διαμορφωθεί μία λειτουργικότητα στην απόφαση, και από την πλευρά της ΕΚΤ να υπάρξει αποδοχή κριτηρίων.

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι, «αν το θέλουν, όσοι έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, θα ενταχθούν στο νόμο αυτό. Αλλά συνήθως όσοι έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, επικαλούνται μόνιμη οικονομική αδυναμία και πτώχευση ουσιαστικά. Είναι για ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις από το νόμο αξιοπρεπούς διαβίωσης ή για τους ενήμερους και συνεργάσιμους δανειολήπτες».

πηγή: ΑΜΠΕ

Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστή ιερέα

ιερεας

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για ιερέα που λειτουργεί σε οικισμό έξω από τη Θεσσαλονίκη και καταγγέλλεται από πιστούς ως  «αντιεμβολιαστής».

Το θέμα αναδείχθηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της  Θεσσαλονίκης  και προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης. Επικαλούμενο καταγγελίες πιστών και κατοίκων της περιοχής, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ιερέας δεν συμμορφώνεται στα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις κ.α.), κάνει κατήχηση ενάντια στο εμβόλιο και ότι έχει χωρίσει πιστούς σε εμβολιασμένους και μη.

Η εισαγωγέας ποινικής δίωξης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πρόγραμμα Συν-Εργασία: Σήμερα οι πληρωμές για τον Αύγουστο

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβέστερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα "κληρώνει" για το 67% των μετοχών του ΟΛΗ

ESPA BANNER