Ειδήσεις

Κοινωνία

Έκοψαν το ρεύμα στο Silver Alert

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε την Τρίτη το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert» λόγω χρέους ύψους περίπου 8.000 ευρώ. Ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ η παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε και δόθηκε ολιγοήμερη προθεσμία στη «Γραμμή Ζωής» για να εξοφλήσει το χρέος.

Η υπεύθυνη επικοινωνία της «Γραμμής Ζωής», Πελίνα Θεοδοσίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε πως η σημερινή διακοπή ρεύματος ήταν το αποκορύφωμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΜΚΟ, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των δωρεών εταιρειών και πολιτών. Η ίδια τόνισε πως η ολιγοήμερη προθεσμία δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς πρέπει να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εξόφληση του χρέους. «Δυστυχώς σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, μετά άλλοι λογαριασμοί» είπε και έκανε έκκληση για οικονομική στήριξη.

«Είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση, στηριζόμενη στον εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες πολιτών, εταιρειών και οργανισμών» είπε και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί «χορηγοί» του «Silver Alert» είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ESPA BANNER