Ειδήσεις

Κοινωνία

Οικονομία

Πόσοι θα πάρουν το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων

Για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων μίλησε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην Πόπη Τσαπανίδου.

Ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε ότι 42.000 άτομα θα πάρουν το επίδομα μακροχρόνια ανέργων το 2014. «Διπλασιάσαμε, σε σχέση με πέρυσι, το κονδύλι και τα άτομα που θα πάρουν το επίδομα μακροχρόνια ανέργων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν είναι αρκετό, γιατί οι μακροχρόνια άνεργοι είναι περισσότεροι.

Η κύρια δουλειά του ΟΑΕΔ, όπως είπε, δεν είναι να μοιράζει επιδόματα, αλλά να δίνει ευκαιρίες απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αμπατζόγλου απαρίθμησε τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι 206.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεν θέλουν να βρουν δουλειά.

Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση για τα λάθη - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Πληρωμές επιδομάτων

Στις 25 Ιανουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ενώ παράταση ως τις 19 Ιανουαρίου παίρνουν οι αιτήσεις και οι διορθώσεις λαθών προηγούμενων αιτήσεων. Από το υπουργείο Οικονομικών δίδεται η δυνατότητα, σε περίπτωση λαθών, διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης: 

Νίκος Παπαθανάσης: Πρόγραμμα δανειοδότησης για μικρές επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 -βίντεο