Ειδήσεις

Ελλάδα

Spiegel: Οι Έλληνες "επιστρέφουν" με τον Τουρισμό

Ενθαρρυντικά τα όσα γράφει το περιοδικό Spiegel για τον ελληνικό τουρισμό με προοπτική για ρεκόρ αφίξεων φέτος. "Προσοχή στην αρπαχτή". Αντίθετα, οι ιταλοί ξενοδόχοι παλεύουν με την κακοκαιρία και την οικονομική κρίση.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο (04.08) κάνει αναφορά στην αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και στις αλλαγές που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό. Οι δημοσιογράφοι συνομιλούν με τον ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Attika Reisen με έδρα το Μόναχο, Μιχάλη Καραβά, ο οποίος τονίζει ότι ο τουρισμός παρουσιάζει φέτος μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και σημειώνει ότι το 2014 θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη έτος με ρεκόρ αφίξεων.
«Έβλαψαν οι λαϊκισμοί»

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η τουριστική κίνηση είχε μειωθεί την περίοδο της κρίσης, μια και οι εικόνες από διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία λειτουργούσαν αποθαρρυντικά. Παράλληλα το γερμανικό Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα, ενώ λαϊκές εφημερίδες όπως η BILD έριχναν λάδι στη φωτιά με χαρακτηρισμούς όπως «χρεοκοπημένοι Έλληνες» και προτροπές για πώληση μερικών νησιών. «Όλα αυτά έβλαψαν τις σχέσεις των δύο λαών, αλλά το πρόσφατο παρελθόν φαίνεται να έχει ξεχαστεί, καθώς πλέον εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στην Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση και δεν ακούγεται πλέον τίποτα για απεργίες και διαδηλώσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πρακτική της «αρπαχτής»;

Αναφορά γίνεται επίσης στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων ομάδων επισκεπτών και στη δημιουργία ειδικών πακέτων π.χ. για τουρισμό ευεξίας ή γευσιγνωσίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της αύξησης του τουρισμού σε μερικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων. «Εάν συνεχιστεί η πρακτική της 'αρπαχτής', θα αποβεί τελικά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», σχολιάζει το δημοσίευμα και καταλήγει με την επισήμανση ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα τρία τέταρτα των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν σχεδιάζουν διακοπές ούτε στη Ελλάδα διότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Πηγή: Spiegel

Ελλάδα

Η σαρία εφαρμόστηκε σε 17χρονη - Την κακοποίησε ο πατριός της γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί

βιασμός κακοποίηση

Ασύλληπτης βιαιότητας υπόθεση εκτυλίχθηκε στα Πατήσια, με 17χρονη αλλοδαπή να κακοποιείται σεξουαλικά από τον πατριό της και στη συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη να εμπλέκεται και η μητέρα της. Όλα αυτά επειδή το κορίτσι δεν ήθελε να παντρευτεί 40χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο νόμος της σαρίας εφαρμόστηκε στην περίπτωση της 17χρονης. 
 

Ο 53χρονος πατριός της, την έκλεισε σε ένα δωμάτιο, τη χτύπησε και την κακοποίησε σεξουαλικά

Μάλιστα, επιχείρησε να την πνίξει και στην εν λόγω ενέργεια συμμετείχε και η ίδια η 47χρονη μητέρα. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι νομικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του πατριού από την Εισαγγελία Αθηνών. 

Ο πατριός και η μητέρα συνελήφθησαν. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα υποχρεωτικά rapid test στον ιδιωτικό τομέα

Ηράκλειο: Επιχείρηση διάσωσης παιδιών από το Λιμενικό - Αγωνία και για έναν άνδρα

Κορωνοϊός: Η νέα μετάλλαξη Δέλτα Plus στο επίκεντρο της επιστημονικής κοινότητας

 

ESPA BANNER