Ειδήσεις

Ελλάδα

Kόντρα Υπουργείων για τις τιμές των φαρμάκων

Πλήρη απελευθέρωση ζητούν οι δανειστές στο άνοιγμα φαρμακείων ακόμα και από μη πτυχιούχους φαρμακοποιούς ενώ επιμένουν στην απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και καθώς και να καταργηθεί το πληθυσμιακό κριτήριο και το κριτήριο απόστασης.

“Ναι” στην απελευθέρωση λέει το Υπ. Ανάπτυξης, όχι όμως σε πρώτη φάση λέει το υπουργείο, που μείζον θέμα του υπουργείου είναι η πτώση των τιμών με την είσοδο των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων στα Σούπερ Μέρκετ. Από την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα Σούπερ Μάρκετ η έκθεση του ΟΟΣΑ αναμένει όφελος 102 εκατ. ευρώ.

Στο πλευρό των φαρμακοποιών τάσσεται  ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με πηγές του υπουργείου Υγείας να αναφέρουν πως  “δεν μπορούμε να δεχτούμε απελευθέρωση των σημείων πώλησης φαρμάκων”.

Έτσι δεν αποκλείεται να οδηγηθούν σε κόντρα τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργησει πολλών κριτηρίων για το άνοιγμα φαρμακείων αλλά και να μπουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ - μάρκετ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Mega, δεύτερες σκέψεις γίνονται από την κυβέρνηση για την επέκταση της διάρκειας ζωής τους φρέσκου γάλατος.

Το σημερινό καθεστώς περιορίζει τη μέγιστη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες με τον περιορισμό αυτό, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, να εμποδίζει τις εισαγωγές, να περιορίζει τον ανταγωνισμό και αυξάνει τα κόστη λόγω επιστροφών.

 

 

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα με έξι τραυματίες στην Εθνική Οδό Λάρισας- Τρικάλων

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Λάρισα με έξι τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη στην εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα, ενώ έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Αντιεμβολιαστές: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές

Ηράκλειο: Λουκέτο για 1 μήνα σε beach bar στον Καρτερό και πρόστιμο