Ειδήσεις

Ελλάδα

54 δισ. ευρώ "πέταξαν" από την Ελλάδα στο εξωτερικό σε μια τετραετία!

Το δυσθεώρητο ποσό των 54 δισ. ευρώ έκανε «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού κατά την περίοδο της κρίσης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με την τύχη των ερευνών της λίστας Λαγκάρντ, ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης οικονομικού Εγκλήματος είπε πως τα εμβάσματα προς το εξωτερικό κατά τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011 ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ! Απαντώντας δε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Στασινόπουλος εξήγησε ότι από τα 54 δισ. ευρώ που αφορούν εμβάσματα 54.000 φυσικών προσώπων οι έρευνες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν εστιάσει σε εμβάσματα ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ των οποίων οι κάτοχοι δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.
 
Πέραν αυτού ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων των 2.062 περιπτώσεων της λίστας Λαγκάρντ ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ. Από τις 550 περιπτώσεις που έχουν αρχικά επιλεγεί για έρευνα το συνολικό ποσό υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι η μια από αυτές τις περιπτώσεις αφορά στον τραπεζικό λογαριασμό- μαμούθ ύψους 550 εκατ. ευρώ.

 

 

Ελλάδα

Κορονοϊός - Χάρτης ECDC: Στο πορτοκαλί ολόκληρη η Ελλάδα

Χάρτης ECDC

Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, όπως αποδεικνύεται και από τους νέους χάρτες του ECDC. Σύμφωνα με τα δεδομένα, η χώρα μας παραμένει σε «πορτοκαλί» στο σύνολό της, στον συνδυαστικό χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων τεστ κορονοϊού και δείκτη θετικότητας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνιο, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ήταν στο «κόκκινο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε επίσημα η άρση του μίνι - lockdown

Τιμητική πολιτογράφηση για την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

ESPA BANNER