Ειδήσεις

Ελλάδα

4 εκατ.ευρώ η εγγύηση του Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου

 Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ καλείται τελικά να πληρώσει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ως εγγύηση, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή για την υπόθεση των "κόκκινων δανείων" του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

Ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, με διάταξη του ορίζει ότι μέχρι τις 21 Μαρτίου 2014 θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση μειωμένη κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, από αυτή των 5 εκατομμυρίων που αρχικά του είχε επιβληθεί. 

Ο ανακριτής διευκρινίζει ότι η εγγύηση μπορεί να καλυφθεί με μετρητά, με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων αλλά και την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ζητήσει την μείωση της εγγύησης στα 4 εκατομμύρια ευρώ προτείνοντας το 1 εκατομμύριο να επιστραφεί στο Τ.Τ. και καυτηριάζοντας παράλληλα την πολυτελή του ζωή. 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν εκείνο που είχε άρει τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία του κατηγορούμενου για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα Π. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

Τελικά το Συμβούλιο με βούλευμα του τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά ο επιχειρηματίας κατέθεσε προσφυγή προκειμένου να πετύχει τη μείωση της εγγύησης από τα 5 εκατ. ευρώ στις 500.000 ευρώ.

Ελλάδα

Παράνομη η αυριανή απεργία έως τις 10 το πρωί για εκπαιδευτικούς και μέσα μεταφοράς

Απεργία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Επομένως με στάσεις εργασίας και όχι με 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ,του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τις μετακινήσεις τους οι μαθητές.

Ετσι, τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ωστόσο η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. «Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Παιδείας: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Καλεί στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Απεργία: Τετράωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων σε όλη τη χώρα