Ειδήσεις

Ελλάδα

Φαναράκια και μπαλόνια με ευχές και μηνύματα υψώθηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Φως και χρώματα γέμισε ο νυχτερινός ουρανός της Θεσσαλονίκης από φαναράκια και μπαλόνια που μετέφεραν τις ευχές παιδιών και ενηλίκων, που συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας και το Σωματείο των «Φίλων της Μέριμνας», με στόχο την προάσπιση και ενίσχυση της ψυχικής αντοχής παιδιών και εφήβων απέναντι στην απώλεια, την θλίψη και τις δυσκολίες της ζωής.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν δεκάδες μαθητές δημοτικών και γυμνασίων από σχολεία της πόλης, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, προκειμένου να λάβουν μέρος στην δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας», για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της απώλειας (αγαπημένων προσώπων, της ασφάλειας και τους οικείου τρόπου ζωής, των επιθυμιών, των ονείρων, της εργασίας κ.α.), αλλά και για την ανάδειξη πηγών στήριξης και ψυχικών αποθεμάτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Ευχές και μηνύματα ταξίδεψαν ψηλά, χάρη στα φαναράκια που υψώθηκαν στον ουρανό, αλλά και στα μπαλόνια με ήλιο, συμβολίζοντας την ελπίδα για επικοινωνία με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

Νωρίτερα, η ψυχολόγος, διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ντίνα Τσελεπή, μίλησε στην Αποθήκη Γ' στο λιμάνι για το θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, επισημαίνοντας ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών να αντέχουν σε αποτυχίες και απώλειες, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές περιβάλλον, βάζοντας όρια, αναδεικνύοντας ρόλους στην οικογένεια, επιτρέποντας λάθη και πρωτοβουλίες.

Γενικότερα, ανέφερε, την σπουδαιότητα αναγνώρισης της απώλειας, την παραχώρηση χώρου και χρόνου, τον σεβασμό στην θλίψη, όπως και στην επικοινωνία του προβλήματος και στην απόδοση νοήματος σε αυτό που συμβαίνει στην ζωή τους.

Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται έκθεση με τίτλο «Προσωπικές ασπίδες μαθητών».

Ελλάδα

Έκτορας: Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε τα κατάφερε και επέστρεψε ...σπίτι!

Νίκαια κακοποίηση σκύλου

Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε και κακοποιήθηκε στη Νίκαια, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, τα κατάφερε και επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του!

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Έκτορας συνάντησε τον ιδιοκτήτη του και ξέσπασε σε κλάμματα.

Αν και δεν ήταν τσιπαρισμένος, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γουρδομιχάλης, όταν αντίκρισε το αφεντικό του κατάλαβαν όλοι ότι πρόκειται για τον κηδεμόνα του.