Ειδήσεις

Ελλάδα

Υπό εξέταση το αίτημα της ΝΕΛ για δρομολόγηση πλοίου στο ΒΑ Αιγαίο

Στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πιθανότατα θα συνεδριάσει στις 22/10/2014, παρέπεμψε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, το αίτημα της ΝΕΛ για ελεύθερη δρομολόγηση χωρίς επιδότηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη», στη γραμμή Καβάλα- Λήμνο- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου.

Πάντως, για την κάλυψη της συγκεκριμένης γραμμής, είχε προηγηθεί την Τετάρτη 24/09/2014, σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και προθεσμίας 48 ωρών από το υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία επέδειξε ενδιαφέρον μόνο η ΝΕΛ.

Στελέχη της εταιρείας, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για το θέμα, εξέφρασαν την εκτίμηση, ότι η έγκριση του αιτήματος από το ΣΑΣ είναι μόνον τυπική, καθώς πλέον το κράτος δεν θα χρηματοδοτεί το κόστος της συγκεκριμένης γραμμής, που εκτελεί τώρα με απευθείας ανάθεση και μετά από σχετική γνωμοδότηση του συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η εταιρεία HELLENIC SEAWAYS με το νήσος «Μύκονος» από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο που έχει ζητήσει η ΝΕΛ, δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έναντι μισθώματος 93.825 ευρώ, το πλήρες δρομολόγιο.

Παράλληλα, επισημαίνεται, ότι για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των Ψαρών η εταιρεία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ» δεσμεύτηκε για την εκτέλεση μιας προσέγγισης την εβδομάδα, χωρίς επιδότηση, στο πλαίσιο του δρομολογίου Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη με το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ, μέχρι τις 16/10.

Το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τη διαδικασία προκήρυξης για τη γραμμή αυτή.

Να σημειωθεί, ότι η ΝΕΛ, είχε κηρυχθεί την Τρίτη 09/09/2014 με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας έκπτωτη από δύο άγονες γραμμές του βορειοανατολικού Αιγαίου με κατάπτωση των εγγυητικών της επιστολών και αποκλεισμό της από δημόσιους διαγωνισμούς για ένα χρόνο, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Επρόκειτο για τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία και τη γραμμή Λαύριο - Ψαρά - Μεστά Χίου.

Η εταιρεία με διοικητική της προσφυγή τότε, είχε αμφισβητήσει την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, ισχυριζόμενη, ότι «ελήφθη από αναρμόδιο όργανο άνευ ειδικής προ τούτο εξουσιοδοτήσεως χωρίς να υπάρξει γνωμοδότηση και να κληθεί υποχρεωτικά ο ενδιαφερόμενος να παράσχει εξηγήσεις».

Η ΝΕΛ είχε παράλληλα αναφέρει, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είχε προχωρήσει σε έκπτωση της εταιρείας από τις δύο γραμμές και σε απευθείας ανάθεση, κατόπιν αναμόρφωσης της δομής και του τρόπου των δρομολογίων, με αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθωμάτων κατά 112,50% αυξημένα, ενώ προχώρησε και σε αδικαιολόγητη μείωση των χαρακτηριστικών του πλοίου που εκτελούσε τη γραμμή πριν από την έκπτωση της εταιρείας, βάζοντας ως ελάχιστο αριθμό κλινών επιβατών του συμμετέχοντος πλοίου 100 κλίνες αντί 250 που ήταν έως τότε.

Πάντως για τη ΝΕΛ, παρά το γεγονός, ότι είχε κηρυχθεί έκπτωτη, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός να υποβάλλει αίτημα για ελεύθερη τακτική δρομολόγηση πλοίου, που διεξήχθη από το υπουργείο Ναυτιλίας στις 24/09.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση η 34χρονη

απαγωγεας μαρκελλας

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η δίκη για την απαγωγή και κακοποίηση της Μαρκέλλας.

Η 34χρονη δράστρια παραδέχτηκε τις κατηγορίες για αρπαγή και χορήγηση ναρκωτικών αλλά αρνήθηκε την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

“Δέχομαι τις κατηγορίες της αρπαγής και της χορήγησης ουσιών στη μικρή. Αρνούμαι ότι έχει σχέση με βιασμό, ασέλγεια και εγκατάλειψη. Στην απολογία μου θα εξηγήσω τι ακριβώς της χορήγησα” ανέφερε η κατηγορούμενη κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, σύμφωνα με το GRTimes.

Ο 41χρονος φερόμενος ως συνεργός της αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. ” Δεν έχω δει , ούτε έχω αγγίξει κανένα παιδί. Δεν είχα καταλάβει τις προθέσεις της συγκατηγορούμενης για να τη συνδράμω. Δεν είχα καμία ανάμειξη”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Εμβόλιο AstraZeneca: Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία των σπάνιων θρομβώσεων

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Κορωνοϊός: Από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου το πρώτο δωρεάν self test για όλους τους ενήλικες

 

ESPA BANNER