Ειδήσεις

Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου αναδείχθηκε πρώτη στους σταυρούς προτίμησης (1.271 σταυροί), των συναδέλφων της κατά τις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που διεξήχθησαν 4 και 11 Μαΐου 2014.

Παράλληλα, από τον συνδυασμό της κ. Θάνου εξελέγησαν οκτώ μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, από δύο μέλη εκλέχτηκαν στο νέο ΔΣ από τους συνδυασμούς του Νίκου Σαλάτα και του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, ενώ οι υπόλοιπιοι ήταν μεμονωμένοι.

Συγκεκριμένα, τα τακτικά μέλη του νέου ΔΣ, που εξελέγησαν, είναι τα εξής, κατά σειρά ψήφων:

1. ΘΑΝΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, αρεοπαγίτης 1.271

2. ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, πρόεδρος Πρωτοδικών 803

3. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πρόεδρος Πρωτοδικών 731

4. ΚΑΣΑΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ αντεισαγγελέας Εφετών 672

5. ΓΚΑΡΑ- ΔΗΜΟΥΛΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ειρηνοδίκης Λάρισας 668

6. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, πρόεδρος Πρωτοδικών 654

7. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, πρόεδρος Πρωτοδικών 641

8. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρόεδρος Εφετών 638

9 ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Πρωτοδίκης 628

10. ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, εφέτης 561

11. ΜΠΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, πρόεδρος Εφετών 558

12. ΣΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, εφέτης 550

13. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πρωτοδίκης 512

14. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ), εφέτης 492

15. ΠΑΠΑΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, εφέτης 444.

Ελλάδα

Πως θα λειτουργούν τα συνεργεία που θα επισκευάζουν ηλεκτροκίνητα οχήματα

ηλεκτροκινητο αυτοκινητο

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των συνεργείων που αναλαμβάνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε οχήματα υψηλής τάσης περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς εξασφαλίζεται η τεχνική υποστήριξη των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ αφορά στα οχήματα υψηλής τάσης και συγκεκριμένα, μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και ελαφρά τετράκυκλα οχήματα έως 9 θέσεων των ακολούθων κατηγοριών:

Ηλεκτροκίνητα οχήματα, η κίνηση των οποίων παρέχεται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στους συσσωρευτές τους.

Υβριδικά οχήματα με ηλεκτρική ενέργεια συνδυασμένη με τη λειτουργία κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και υβριδικά οχήματα κατηγορίας Plug−in Hybrid, στα οποία η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κίνησή τους παρέχεται κυρίως από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθηκεύεται στους συσσωρευτές τους.

Οι χώροι πρέπει να διαθέτουν απαραίτητη σήμανση, όπως αναγνωριστικές πινακίδες επί του οχήματος και οριοθέτηση του χώρου με εμφανή σήμανση υψηλής τάσης, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης όλων των εργασιών με ασφάλεια, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους εργαζόμενους του συνεργείου.

Αρμόδια Αρχή για την αναγγελία έναρξης λειτουργίας των συνεργείων οχημάτων υψηλής τάσης, τη διενέργεια ελέγχων, καθώς και για την ανάκληση και σφράγιση των συνεργείων ορίζεται η οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου υπάγεται το συνεργείο.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, που συνυπέγραψε την ΚΥΑ, δήλωσε: «Πραγματοποιείται ένα καθοριστικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να εξασφαλίζεται η τεχνική υποστήριξη του ηλεκτροκίνητου οχήματος σε όλον τον κύκλο ζωής του. Επιπλέον, δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς θεσπίζεται μια νέα επαγγελματική ειδίκευση σε ένα πεδίο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Δήμος Μινώα Πεδιάδας - σεισμός: Ζητά έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων