Ειδήσεις

Ελλάδα

Τάξη στην Ολομέλεια της Βουλής από... αστυνομικούς!

Τους αστυνομικούς... ενεργοποιεί στην Ολομέλεια και τις αίθουσες συνεδριάσεων Επιτροπών της Βουλής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Προφανής «στόχος» της συγκεκριμένης επιλογής είναι η διαχείριση περιστατικών βίαιης συμπεριφοράς βουλευτών, σαν κι εκείνα που έχουν καταγραφεί την τελευταία διετία με πρωταγωνιστές τους χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με την 5η παράγραφο του άρθρου 25 του σχεδίου νόμου που συζητείται σήμερα στην Βουλή: «Η υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής και των Υπηρεσιών της, καθώς και της διασφάλισης της τάξης κατά τις συνεδριάσεις της,  σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τις οδηγίες του Προέδρου της».

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προϋπήρχε προκειμένου να προφυλάσσει την Βουλή από εξωτερικούς κινδύνους, υπήρχε κενό όμως για την δράση της εντός της Ολομέλειας ή κατά την διάρκεια συνεδρίασης των επιτροπών. Αυτό γιατί ποτέ δεν παρουσιάστηκε η ανάγκη να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω των πολιτικών αντιπαραθέσεων των στελεχών των κοινοβουλευτικών ομάδων. Όμως, η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι αλλάζει «τους όρους του παιχνιδιού». Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη να ζητά την παρέμβαση του Φρουράρχου όταν βρέθηκε ενώπιον απειλητικής συμπεριφοράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χ.Α.

 

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)