Ειδήσεις

Ελλάδα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Τήνο από τον μεγάλο χιονιά

Μπορεί η ηλεκτροδότηση να έχει αποκατασταθεί, αλλά τα χιόνια δεν έχουν ακόμη λιώσει εντελώς στην Τήνο, έξι ολόκληρες μέρες μετά τον πρώτο χιονιά.

Το νησί έζησε καταστάσεις πρωτόγνωρες, με ύψη χιονιού που δεν θυμούνται ούτε οι γηραιότεροι και τρεις μαρτυρικές για τους κατοίκους μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν όλα έξω ήταν παγωμένα.

Κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται με τα μπουφάν κάτω από κουβέρτες και παπλώματα. Επιστρατεύτηκαν σόμπες υγραερίου, τζάκια, γεννήτριες κ.α.

Ειδικά στα ορεινά χωριά, που δεν είναι καθόλου λίγα στο κυκλαδονήσι, οι κάτοικοι ζουν ακόμη με τα χιόνια, τα οποία λιώνουν σταδιακά χάρη στην πρόσφατη ηλιοφάνεια.

Η Τήνος και η Άνδρος παίρνουν τις τελευταίες ημέρες ηλεκτρικό ρεύμα από μονάδα εφεδρική της ΔΕΗ στην Άνδρο, καθώς υπάρχει βλάβη στην νότια Εύβοια, μέσω της οποίας τα δυο νησιά συνδέονται στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών που αποκαλύπτονται όσο λιώνουν τα χιόνια.

Μεγάλες φαίνεται πως είναι οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, με ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές, λεμονιές, θερμοκήπια κ.α. να έχουν πληγεί, ενώ απώλειες υπήρξαν και στο ζωικό κεφάλαιο με κτηνοτρόφους να έχουν βρει αμνοερίφια παγωμένα στα χωράφια τους.

 

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)