Ειδήσεις

Ελλάδα

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδημος για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη το πρωί ο 46χρονος εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδημος, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 442 χιλ. ευρώ και οφειλή ΦΠΑ ύψους 739.358,99 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Ο Α. Αγούδημος είναι νόμιμος εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος δύο εταιρειών.

Εχει γράφει τη δική του σύντομη εφοπλιστική ιστορία, για τον δυναμισμό του, αλλά κυρίως για τα γερασμένα πλοία του που ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια το επιβατικό κοινό. Τα τελευταία 8 πλοία της εταιρίας του αποσύρθηκαν πρόσφατα, λόγω χρεών. Η εταιρία είχε ξεκινήσει το 1967 με φορτηγά, μπήκε στην ακτοπλοΐα και από τότε αγόρασε και πούλησε περισσότερα από 250 πλοία.

Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο του 2012 το πρώτο μονομελές Πρωτοδοκείο Πειραιά είχε επιβάλει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης και χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ χωρίς αναστολή για τον Γεράσιμο Αγούδημο, πλοικτήτη της Ga Ferries.

Η δίκη αφορούσε οφειλές ύψους 970.000 ευρώ προς το ΝΑΤ, σχετικά με το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ), για την περίοδο από 01/05/2007 έως 30/12/2007, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό προς το Ταμείο και το ΚΑΕΟ ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο ένα ένα μέρος από τη συνολική οφειλή του 2007, που αφορά το ποσό των 660.000 ευρώ την περίοδο από 01/01/2007 έως 30/04/2007, λόγω παραγραφής δεν επιβλήθηκε καμία ποινή και έπαυσε οριστικά η δίωξη εναντίον του πλοιοκτήτη.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)