Ειδήσεις

Ελλάδα

Στον εισαγγελέα τα μέλη της οικογένειας για το φόνο του 39χρονου

Συγκλονίζει το έγκλημα με τον 39χρονο στο Άστρος Κυνουρίας καθώς, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από την αστυνομία, άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της προσπάθειας συγκάλυψής του είχαν, πέρα από τον πατέρα του θύματος που πάτησε τη σκανδάλη, η μητέρα, ο θείος, η θεία και ο γαμπρός του θύματος, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Το έγκλημα, το οποίο αποδίδεται σε οικονομικές διαφορές και διαπράχθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας, επιχειρήθηκε να μείνει μυστικό.

Μετά τη δολοφονία του γιού του με δίκαννο όπλο (με τρεις πυροβολισμούς), ο 75χρονος δράστης προσέτρεξε για βοήθεια στον 71χρονο αδερφό του, θείο του θύματος.

Έβαλαν το πτώμα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, έβγαλαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήγαν σε ερημική τοποθεσία, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σπίτι, όπου το πυρπόλησαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από εκεί τους μετέφερε πίσω στο σπίτι, ο 53χρονος γαμπρός του δράστη. Στο σπίτι, η 67χρονη μητέρα του θύματος, μαζί με την 70χρονη σύζυγο του αδερφού του δράστη, καθάρισαν όλη την αυλή, προκειμένου να εξαφανίσουν στοιχεία του εγκλήματος.Οι αστυνομικοί αφού εντόπισαν αρχικά την ταυτότητα του θύματος, είχαν στρέψει αμέσως τις έρευνες στο συγγενικό περιβάλλον του.

Όταν αυτά τα ενοχοποιητικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στον 75χρονο, κατά την εξέτασή του, ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές.Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις Έλληνες και συγκεκριμένα, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος). Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριελήφθησαν στη σχετική δικογραφία.

Ελλάδα

Φυλακές Πάτρας: Εντοπίστηκαν 15 κρούσματα - Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας

φυλακη κελί

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Ειδικότερα, 15 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων τα 14 είναι κρατούμενοι και το ένα είναι σωφρονιστικός υπάλληλος.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί προς το πάρον, ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδερφός του Βασίλη που παραμένει δραπέτης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ειδησεις σημερα 

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για τον επιχειρηματία

Κορωνοϊός – Μπόρις Τζόνσον: «Τρενάρει» την άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!